Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θεοδωράκης: Πρότεινε εκλογές τον Νοέμβριο του 2015

Μετά τη συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

theodorakhs-papoulias-2

Τη διεξαγωγή των εκλογών τον Νοέμβριο του 2015 πρότεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Συγκεκριμένα, πρότεινε πριν την προσφυγή στις κάλπες, σε έναν χρόνο από σήμερα, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αλλαγή του Συντάγματος, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να συμφωνηθεί μια πατριωτική, όπως την ονόμασε, θέση στο θέμα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους.

Ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε ως καταλληλότερο χρόνο για εκλογές τον επόμενο Νοέμβριο, καθώς όπως τόνισε δεν πρέπει να «σπάσει» η τουριστική περίοδος του 2015, καθώς ο τουρισμός είναι η μοναδική παραγωγική πηγή εσόδων για την Ελλάδα.

Ακόμη, σημείωσε ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία. Όπως ανέφερε, «θα είναι ντροπή να εκλεγεί Πρόεδρος με 120 – 130 βουλευτές γιατί τότε κανείς δεν θα τον σέβεται». Νωρίτερα, στην ολιγόλεπτη συνομιλία του με τον κ. Παπούλια παρουσία των δημοσιογράφων, είχε υπογραμμίσει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ήττα του κοινοβουλευτικού συστήματος.

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να αλλάξουν οι διατάξεις για την ασυλία υπουργών και βουλευτών και το άρθρο 110, που ορίζει ότι η αναθεώρηση γίνεται κάθε πέντε χρόνια. Ακόμη, δήλωσε ότι πρέπει να δίνεται η δυνατότητα αλλαγών κατ” άρθρο ανά πάσα στιγμή.

Για τον εκλογικό νόμο ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε, σε περίπτωση που δεν δεχθούν τα άλλα κόμματα την πρόταση του Ποταμιού για καθιέρωση παραλλαγής του γερμανικού εκλογικού συστήματος, να γίνουν διορθώσεις στον υπάρχοντα, όπως το «σπάσιμο των περιφερειών».

Ζήτησε επίσης να διαμορφωθεί μια πατριωτική, ελληνική και όχι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου, ομάδα που θα διαπραγματευθεί με τους δανειστές.

Τέλος, σχετικά με τις καταλήψεις ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε «να φύγει από τα σχολεία ο κομματικός ζυγός, που ήταν πασοκικός, νεοδημοκρατικός και τώρα συριζαϊκός». Κάλεσε τους γονείς, καθηγητές και μαθητές να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο.

By