Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θεοχαρόπουλος: Δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στη σημερινή κυβέρνηση

«Οι εκλογές είναι δημοκρατική διαδικασία, όμως δεν πρέπει με κάθε ευκαιρία ένα κόμμα να ζητάει εθνικές εκλογές»

theoxaris600_110114

«Δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς στη σημερινή κυβέρνηση» τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε, νωρίς σήμερα το πρωί, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Η κυβέρνηση βρίσκεται μακριά από την προοδευτική πολιτική που εμείς αναζητούμε. Η πτώση του ποσοστού τής ΝΔ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες και του ΠΑΣΟΚ κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες -δηλαδή της συγκυβέρνησης συνολικά κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες- δείχνει ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής άμεσα, τώρα. Με απασχόληση, ανάπτυξη, με θέσεις εργασίας» προσθέτει ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ερωτηθείς για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές ο κ. Θεοχαρόπουλος σημειώνει: «Οι εκλογές είναι μια δημοκρατική διαδικασία, όμως πρέπει να ξεκαθαρίζουμε τα θέματα. Τώρα είχαμε ευρωεκλογές, όχι εθνικές εκλογές και το αποτέλεσμα αφορά στις ευρωεκλογές. Ανέδειξε πράγματι πρώτο κόμμα την αξιωματική αντιπολίτευση, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αύξησε τα ποσοστά του σε σχέση με Ιούνιο του 2012. Δεν δείχνει να έχει επιπρόσθετη δυναμική. Οι εκλογές είναι δημοκρατική διαδικασία, όμως δεν πρέπει με κάθε ευκαιρία ένα κόμμα να ζητάει εθνικές εκλογές. Αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή της πολιτικής άμεσα, διότι οδήγησε σε πτώση των ποσοστών τής συγκυβέρνησης κατά 11 μονάδες. Αν δεν γίνει, η ίδια η πολιτική η σημερινή θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων σε εθνικές εκλογές».

Σε ό,τι αφορά την κεντροαριστερά, ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς σημειώνει: «Εμείς και προεκλογικά είχαμε πει ότι θέλουμε να εκφράσουμε αυτό τον χώρο μιας προοδευτικής κεντροαριστερας, μιας κεντροαριστεράς με θετικό πρόσημο. Φαίνεται ότι το μήνυμά μας ήταν θολό, το πολιτικό μας στίγμα δεν ήταν καθαρό και ότι δεν έχουμε πείσει τους πολίτες σε αυτά τα ζητήματα».

By