Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θετικά μηνύματα από την Task Force για την Ελλάδα

Καλή η πρόοδος, αλλά οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν τονίζει ο Ράιχενμπαχ

xorst2

Με θετικά μηνύματα για την πορεία του δημοσιονομικού προγράμματος εκφράζεται ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Task Force που έχει επιφορτιστεί με το να«τρέξει» τις δημοσιονομικές αλλαγές στην Ελλάδα.

Με δηλώσεις στη μηνιαία οικονομική επιθεώρηση Capital ο κ. Ράιχενμπαχ εξαίρει το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά λέγοντας ότι η κυβέρνηση αυτή είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει την τεχνική βοήθεια που της προσφέρεται και πως η προθυμία που επιδεικνύει για συνεργασία είναι σε πολλούς τομείς μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Ο επικεφαλής της Taskforce παραδέχεται ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο, προσθέτει όμως ότι η πρόοδος στην Ελλάδα είναι εν μέρει «εντυπωσιακή», κυρίως στο χώρο της υγείας.

Τονίζει ωστόσο ότι απαιτούνται και άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης.

Το ίδιο το Capital αναφέρει πως μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην Αθήνα για τις καθυστερήσεις στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, η Κομισιόν αναθεωρεί τώρα την αξιολόγησή της για τη μεταρρυθμιστή πολιτική στην Ελλάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By