Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Ιερός πόλεμος» για αρχαία και θρησκευτικά

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση γύρω από τις προτάσεις της Μαρίας Ρεπούση για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και θρησκευτικών. Κόντρα με το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

repousiΗ βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επέμεινε στην άποψη της το μάθημα των αρχαίων ελληνικών να διδάσκεται υποχρεωτικά μόνο στους μαθητές που επιλέγουν την κατεύθυνση των κλασικών σπουδών και να είναι προαιρετικό για τους υπόλοιπους, που θα διδάσκονται αρχαία ελληνική γραμματεία από μετάφραση, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις της απομονώθηκαν με στόχο να προκληθεί θόρυβος.

Η κ.Ρεπούση επανέλαβε ότι θεωρεί υπερβολικά πολλές τις 11 ώρες διδασκαλίας αρχαίων σε σύνολο 34 και εξήγησε ότι αποκάλεσε νεκρές γλώσσες τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά επειδή πλέον δεν ομιλούνται. Επανέλαβε επίσης ότι η διδασκαλία των θρησκευτικών δεν πρέπει να γίνεται με μορφή κατήχησης, αλλά με τρόπο που να αναδεικνύει τον ιστορικό τους ρόλο και να αποτρέπει το φανατισμό. Με αφορμή τις αντιδράσεις της Εκκλησίας σε δηλώσεις της, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υπονόησε ότι η Εκκλησία δε θέλει να διδάσκεται η βιολογία, για να μη δίνεται άλλη ερμηνεία στη δημιουργία του ανθρώπου και του σύμπαντος.

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος χαρακτήρισε έγκλημα τις δηλώσεις της κ.Ρεπούση για τα αρχαία ελληνικά, δήλωσε ότι «δεν θα το επιτρέψουμε για τα παιδιά μας» και ότι η πολιτεία πριν νομοθετήσει πρέπει να συμβουλεύεται τους ειδικούς, στους οποίους δε συγκαταλέγεται η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Ο κ.Άνθιμος δήλωσε επίσης ότι θα εξομολογούσε ευχαρίστως την κα. Ρεπούση αν πήγαινε αύριο στην εκκλησία αλλά δυστυχώς – όπως εκτίμησε- δεν θα πάει.

Πηγή: skai.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By