Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανανέωση στο κυβερνητικό σχήμα-συνάντηση αρχηγών για το νομοσχέδιο

Ευτελισμός του ανασχηματισμού το «βόλεμα» στελεχών λέει η Ιπποκράτους

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Συνάντηση των τριών αρχηγών ζητά το ΠΑΣΟΚ πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο-σκούπα της κυβέρνησης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον υπουργό των οικονομικών, και η Ιπποκράτους ζήτησε ενημέρωση πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν: «Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι είναι αναγκαίο στο νομοσχέδιο να περιληφθούν και μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας -υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ- και μέτρα προστασίας ευπαθών ομάδων.

Στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν -σε συνεννόηση με την τρόικα- μια σειρά από κρίσιμα σημεία σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε οι σχετικές διατάξεις να είναι λειτουργικές και να γίνουν δεκτές από την αγορά και την κοινωνία ως θετικές».

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι «το κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να «βολεύει» στελέχη, αλλά να είναι λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό στον μέγιστο βαθμό». Στην Ιπποκράτους « χρεώνουν» λάθος στον κ. Σαμαρά για την απόφαση του να δημιουργηθούν έξι θέσεις αναπληρωτών υπουργών και το γεγονός ότι όλη η συζήτηση εστιάζεται εκεί, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «τείνει να ευτελίσει την ανάγκη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ώστε αυτή να περιλάβει το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπηρετηθεί από το ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα..».

Σχόλια υπάρχουν από πλευράς Ιππoκράτους και για την επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη στις Βρυξέλλες για την οποία η Ιπποκράτους υποστηρίζει ότι «θα συμβάλλει στην κατανόηση της ανάγκης να γίνουν ευρύτερα δεκτές οι προτάσεις μας για τον ρόλο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας (πολιτικός ευρωπαϊκός Νότος) και τις προοπτικές της ελληνικής κεντροαριστεράς».

Τέλος στην Ιπποκράτους σχολιάζουν λόγω της 21ης Απριλίου ότι είναι «ιστορικό λάθος οποιαδήποτε αναδρομική ανοχή ή επιείκεια προς τη δικτατορία και ανόητη, προκλητική και ανίερη οποιαδήποτε σύγκριση της σημερινής οικονομικής κρίσης με το δικτατορικό καθεστώς».

By