Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Κράσαρε» το site της IKEA από τις υπεράριθμες αιτήσεις για θέσεις εργασίας

Χαμός από τους Ισπανούς, παρ” όλο που οι πιθανότητες για τη θέση είναι 1 προς 50

0802spain

Οι πολυάριθμες αιτήσεις για μια θέση εργασίας σε κατάστημα της IKEA στην Ισπανία ήταν ο λόγος που η online πλατφόρμα της εταιρίας έπεσε από 20.οοο αιτήσεις που έγιναν μέσα σε δύο μέρες.

Η σουηδική πολυεθνική ανοίγει κατάστημα στο Αλφαφάρ της Βαλένθια ζητώντας 400 εργαζόμενους, και δεδομένου ότι η εν λόγω περιφέρεια αντιμετωπίζει ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά ανεργίας στη χώρα της Ιβηρικής, χιλιάδες πολίτες έσπευσαν να κάνουν αίτηση, παρ” όλο που μόλις 1 στους 50 θα επιλεχθεί.

Το 2009, 50.000 άνθρωποι είχαν κάνει αίτηση για να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας στο κατάστημα της Ikea στη Χερέθ, στη νότια Ισπανία. Όμως αυτό έγινε σε διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με τον Σάντσεθ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν έχει ποτέ άλλοτε λάβει τόσες πολλές αιτήσεις σε διάστημα δύο ημερών.

Τις μαζικές αιτήσεις που έγιναν στο κατάστημα της Αλφαφάρ μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τις εξηγεί το ποσοστό ανεργίας που έχει εκτιναχθεί τα τελευταία 4 χρόνια. Η Ισπανία διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στις χώρες της Ευρώζωνης, που πλησιάζει στο 27%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By