Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ισραήλ: Έτοιμος για επέμβαση ο στρατός στη Λωρίδα της Γάζας

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ισραήλ δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ανάμεσά τους και η χερσαία επίθεση σε απάντηση για τις ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς χθες

gaza-nekroi-epitheseis-rouketes

Αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσαν οι Ισραηλινοί  κατά στόχων της Χαμάς, ως απάντηση για τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν χθες από τα παλαιστινιακά εδάφη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε παλαιστίνιοι στην πόλη της Γάζας και σε καταυλισμό προσφύγων, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Ενδεικτική της έντασης που επικρατεί είναι και η δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Ισραήλ πως οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΙΕΔ) εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ανάμεσά τους και η χερσαία επίθεση σε απάντηση για τις ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς χθες.

Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε και αυτός ότι ο στρατός είχε λάβει οδηγίες «να προετοιμάσει τις διάφορες εναλλακτικές στρατιωτικές λύσεις για να είναι προετοιμασμένος για την περίπτωση που αυτό θα χρειαστεί».

Η νέα αντιπαράθεση ξέσπασε έπειτα από το θάνατο οκτώ Παλαιστίνιων μαχητών την νύχτα της Κυριακής προς τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ένας ένατος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

By