Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καμίνης κατά γκραφιτάδων

Εκστρατεία κατά των… γκράφιτι εγκαινιάζει ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με ομάδες πολιτών

index.proxyΟπως ανακοινώθηκε, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προχώρησε σε εργασίες καθαρισμού της πρόσοψης του ιστορικού κτιρίου της Βαρβακείου Αγοράς. Αφαιρέθηκαν τα γκράφιτι με ειδικά υλικά και οι επιφάνειες επανήλθαν στην αρχική τους μορφή.

Για τη μελλοντική προστασία του κτιρίου, στις επιφάνειες τοποθετήθηκε ειδικό προστατευτικό υλικό. Οι εργασίες επεκτάθηκαν στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, με σκοπό, η πιλοτική εφαρμογή να επεκταθεί από την οδό Αθηνάς και σε άλλες ιστορικές οδούς της πόλης.

Οπως αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων, η εκστρατεία αποσκοπεί στο συστηματικό καθαρισμό των επιφανειών όλων των κτιρίων (δημόσιων και ιδιωτικών), στην επιδιόρθωση και ενίσχυση του φωτισμού, στην αποκατάσταση των μικρών στύλων αποτροπής της παράνομης στάθμευσης και στην ανανέωση των διαβάσεων κυκλοφορίας πεζών.

Η επίσημη έναρξη τοποθετείται την 21η Αυγούστου, θα έχει συνολική διάρκεια περίπου τριών μηνών και θα επεκταθεί στο σύνολο της οδού Αθηνάς και στη συνέχεια σταδιακά στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By