Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καταγγελία Κασιδιάρη για διάλογο με Μπαλτάκο

Στην συζήτηση για την άρση της ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Ηλ. Κασιδιάρης επικαλέστηκε συνομιλία που ισχυρίζεται ότι είχε με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο

kasidiaris

«Σε λίγο ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος θα ανακοινώσει απόφαση του, που την έλαβε, προτού του ζητηθεί αυτό που του που ζητήθηκε…» ανέφερε η Σοφία Βούλτεψη για τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.

Νωρίτερα στη Βουλή,  στην καταγγελία, ότι υπήρξε παρέμβαση των Χαράλαμπο Αθανασίου και Νίκο Δένδια προς την Δικαιοσύνη, προκειμένου να διωχθούν ποινικά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προέβη στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στην συζήτηση για την άρση της ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Ηλ. Κασιδιάρης επικαλέστηκε συνομιλία που ισχυρίζεται ότι είχε με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, στην οποία του αναφέρει ότι δεν υπήρχαν στοιχεία εναντίον τους και ότι παρενέβησαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη επειδή τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής που ανέβαιναν, έκοβαν ψήφους από τη ΝΔ και έδιναν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την συνομιλία διέψευσε κατηγορηματικά ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ βουλευτές της αντιπολίτευσης επεσήμαναν ότι θα πρέπει να ελεγχθεί η γνησιότητα του υλικού, που η Χρυσή Αυγή κατέθεσε. Όπως είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης τα υλικό είναι οπτικοακουστικό και έχει «ανέβει» ήδη στο Διαδίκτυο.

Να διακοπεί η συνεδρίαση ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. «»Δεν ξέρουμε εάν οι καταγγελίες είναι αλήθεια, εύχομαι να μην είναι, αν αληθεύουν, ανεξάρτητα από τη μέθοδο με την οποία προέκυψαν τα στοιχεία, συνιστούν σοβαρό πολιτικό, ηθικό και δημοκρατικό θέμα», ανέφερε ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ να ελεγχθεί η γνησιότητα της καταγγελίας ζήτησε η Σ. Βούλτεψη (ΝΔ), σημειώνοντας ωστόσο, πως πολλές φορές γίνεται «κοπτοραπτική». Για βαρύτατες καταγγελίες που όμως διαψεύστηκαν από τον Χ. Αθανασίου, μίλησε και ο Π. Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να διαλευκανθεί η υπόθεση και να μην μείνει η παραμικρή σκιά.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκο Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε το διάλογο, πατώντας ΕΔΩ

By