Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καυτός Οκτώβρης στην παιδεία

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο στην παιδεία, με την ΟΛΜΕ να επιμένει στην απόφαση για απεργία και το υπουργείο Παιδείας να επιμένει στις μετατάξεις.

olme fosphotosΗ χθεσινή συνάντηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο δεν έφερε ειρηνευτικό αποτέλεσμα λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, ακόμη και εάν χρειαστεί να προχωρήσει και πάλι σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, όπως είχε γίνει το Μάιο όταν είχε εξαγγελθεί απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης τόνισε ότι το προεδρείο της Ομοσπονδίας δεν πείσθηκε από τη συνομιλία που είχε με τον υπουργό και ότι θα επιμείνει στην πρόθεσή του για απεργιακή κινητοποίηση με την έναρξη του σχολικού έτους. Ανυποχώρητος όμως και ο κ.Αρβανιτόπουλος, διεμήνυσε από την πλευρά της κυβέρνησης ότι τα σχολεία θα λειτουργήσεουν κανονικά. «Τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν θα έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού και ότι θα ληφθούν υπ΄ όψιν οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών στη διαδικασία υποχρεωτικής μετάταξης, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι η υποχρεωτική μετάταξη αφορά 5.000 εκπαιδευτικούς, ενώ σε καθεστώς διαθεσιμότητας έχουν υπαχθεί περίπου 2.500 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης. Οι καθηγητές διαμαρτύρονται και για την κατάργηση ειδικοτήτων στο τεχνικό λύκειο και το νέο λύκειο.

Σε πρόταση για κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας και στη συνέχεια την απόφαση για απεργία ή μη θα λάβουν οι τοπικές ΕΛΜΕ , που θα συνεδριάσουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By