Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι νικητές του διαγωνισμού για τον «Επιστάτη»

Τρεις αναγνώστες κέρδισαν τις διπλές προσκλήσεις του ThePaper.gr για σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου

epistatis2

«Ο Επιστάτης» του Νομπελίστα συγγραφέα Χαρολντ Πίντερ παρουσιάζεται στη σκηνή του Θεάτρου Δημήτρης Χορν σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη με τον ίδιο στο ρόλο του επιστάτη.

Είναι ένα δράμα πάνω στην αδυναμία επικοινωνίας των ανθρώπων και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα έργα του σύγχρονου δραματολογίου παγκοσμίως. Σε πρώτη προσέγγιση έχει ένα αναγνωρίσιμο απλό πυρήνα, αλλά όπως όλα τα έργα του Πίντερ κρύβει πολλαπλά επίπεδα.

Στην υπόθεση του έργου, ένας άστεγος μεσήλικας βρίσκει καταφύγιο σε ένα ακατάστατο δωμάτιο ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού. Πρόκειται για την εισβολή ενός παρείσακτου σε ένα χώρο που τον διεκδικούν δύο αδέλφια. Ο ένας, ο Άστον, ζει σε μια συναισθηματική απομόνωση, μαστορεύοντας τις διάφορες μηχανές του και κάνοντας όνειρα ότι θα φτιάξει στην αυλή ένα υπόστεγο. Ο άλλος, ο Μικ με επιχειρηματικές ανησυχίες μοιάζει πολυάσχολος αλλά, κατά βάση ζει σε ένα δικό του εφιαλτικό κόσμο. Ο άστεγος δέχεται την δουλειά του Επιστάτη που του προσφέρουν τα δύο αδέλφια, χωριστά ο καθένας, χωρίς όμως να εμπιστεύεται κανέναν. Μισεί τους ξένους, φοβάται και κρατάει σε απόσταση τα δύο αδέλφια και νοιώθει να απειλείται ακόμη και μέσα από την προσφορά και υπονομεύει τη σχέση και των δύο αδελφών προς ίδιον όφελος.

Οι νικητές του διαγωνισμού του The Paper για τον «Επιστάτη» στο Θέατρο Δημήτρης Χορν είναι οι:

Ευστάθιος Γαρυφάλλου
Βασίλης Μούκας
Παυλίνα Αθανασιάδου

Συγχαρητήρια στους νικητές
και καλή διασκέδαση!!!

Οι προσκλήσεις για τους νικητές θα βρίσκονται στο ταμείο του Θεάτρου Δημήτρης Χορν, στην οδό Αμερικής 10 (τηλέφωνο 210 3612500.

Δείτε το trailer της παράστασης:

 

[video_embed][/video_embed]

By