Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κικίλιας: Η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση σεισμού

Διεξαγωγή άσκησης για περίπτωση μεγάλου σεισμού

seismos

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, αποφασίστηκε η διεξαγωγή μεγάλης άσκησης προκείμενου να δοκιμαστεί η ετοιμότητα της κρατικής μηχανής σε περίπτωση μεγάλου σεισμού.

Η απόφαση πάρθηκε με αφορμή τη διπλή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και τη δραστηριότητα που ακολούθησε στον Ευβοϊκό Κόλπο.

«Η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός κ. Κικίλιας, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες καθώς το υπουργείο δεν έχει καμία αναφορά από τους σεισμολόγους για αναμενόμενο μεγαλύτερο σεισμό.

«Σήμερα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουμε μία σύσκεψη με στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με τη σεισμική δραστηριότητα, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα εξετάσαμε, σε μία αντίστοιχη σύσκεψη, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα», δήλωσε ο κ. Κικίλιας και τόνισε:

«Επισημαίνω -κατανοώντας πλήρως την πιθανή δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων- ότι αντίστοιχες συσκέψεις θα γίνονται στο εξής, προκειμένου να έχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα προς όφελος του Έλληνα πολίτη και να εφαρμόσουμε στην πράξη μία νέα φιλοσοφία για τον ρόλο και τον χαρακτήρα της Δημόσιας Διοίκησης».

By