Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Kουτσούμπας : Συσπείρωση ενάντια στα μονοπώλια

Στόχος του ΚΚΕ ο «πόλεμος» κόντρα στον καπιταλισμό

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Το ΚΚΕ εξοπλισμένο με τις πολιτικές αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του θέτει ως στόχο πάλης του σήμερα τη συσπείρωση στη Λαϊκή Συμμαχία εκείνων των δυνάμεων που έχουν συμφέρον να παλέψουν ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην συνέντευξή του, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΚΕ για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και τη σημασία της για την ολόπλευρη και σχεδιασμένη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας καθώς και για τη διαμόρφωση αντικειμενικών όρων συμπόρευσης άλλων λαϊκών στρωμάτων με την εργατική τάξη.

Επίσης ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στον κίνδυνο πολεμικής σύρραξης στην Ανατολική Μεσόγειο, στις εκτιμήσεις του κόμματος για την εν εξελίξει επιχείρηση αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού στην χώρα, καθώς και στην ετοιμότητα του ΚΚΕ να ανταποκριθεί σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουστούμπας τόνισε ότι «σε αυτή την κρίση δεν πρέπει να μείνει κανείς μόνος του. Να σημάνουμε συναγερμό, να μην υπάρχει καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Σχολιάζοντας την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι «οι λύσεις δεν είναι αυτές που προτείνει το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση. Η λύση βρίσκεται σε μια άλλη εναλλακτική διέξοδο, σε μια άλλη πολιτική πρόταση διεξόδου σαν αυτή που προτείνει το ΚΚΕ». Ο κ. Κουτσούμπας πρόβλεψε μάλιστα «νέο κούρεμα στις συντάξεις από το φθινόπωρο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By