Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κλέβουν μελίσσια σε Ναυπακτία και Μεσολόγγι!

Οι μελισσοκόμοι, που έπεσαν θύματα κλοπών, έχουν υποβάλλει μηνύσεις στην Αστυνομία

melissaΟ Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ναυπακτίας – Μεσολογγίου – Δωρίδος δέχεται τον τελευταίο καιρό πολλές καταγγελίες μελισσοκόμων – μελών του για κλοπές των μελισσιών τους. Δυστυχώς, τα κρούσματα κλοπών μελισσιών είναι σε έξαρση στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, φέρνοντας τους μελισσοκόμους σε απόγνωση.

Οι μελισσοκόμοι, που έπεσαν θύματα κλοπών, έχουν υποβάλλει μηνύσεις στην Αστυνομία. Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός προτείνει και προτίθεται να βοηθήσει τους μελισσοκόμους – μέλη του να προμηθευτούν ηλεκτρονικά μέσα σήμανσης και παρακολούθησης των μελισσοκομείων τους.

Επιπλέον, παρακαλεί τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο των διαφόρων ελέγχων, που διενεργεί σε διερχόμενα αυτοκίνητα (ανοιχτά και κλειστά), στην περίπτωση μεταφοράς μελισσιών, να εξακριβώνει, αν ο μεταφέρων είναι νόμιμος κάτοχος, επιζητώντας την επίδειξη του μελισσοκομικού του βιβλιαρίου για την ταυτοποίηση του κωδικού που αναγράφεται πάνω στις κυψέλες με αυτό του βιβλιαρίου.

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός καλεί ακόμη και κάθε πολίτη της περιοχής να καταγγέλλει άμεσα στην Αστυνομία ή στο μελισσοκομικό Συνεταιρισμό κάθε ύποπτη μεταφορά μελισσιών.

Πηγή: nafpaktianews.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By