Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΕΤΡΟβολούν τον Τατσόπουλο στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η στάση του βουλευτή  έχει προκαλέσει δριμύτατες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος

fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros

Με ανοιχτό το μέτωπο της σφοδρής αντιπαράθεσης με τον κυβερνητικό συνασπισμό αλλά και με μερίδα του Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει στροφή στα εσωκομματικά του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Τρίτης.

Την… τιμητική του αναμένεται να έχει ο βουλευτής του κόμματος, Πέτρος Τατσόπουλος, σε μία συνεδρίαση που αναμένεται να εξελιχθεί σε θυελλώδη. Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν επαναλάβει πολλές φορές την θέση της ηγεσίας του κόμματος, στη λογική του «τα εν οίκω μη εν δήμω». Ωστόσο, ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Βούτσης, έχει φροντίσει από την περασμένη εβδομάδα να δώσει μία γεύση από το δυναμιτισμένο κλίμα που θα επικρατήσει στην συνεδρίαση της ΚΟ, παραδεχόμενος πως «υπάρχει θέμα με τον Πέτρο».

«Δεν θα πω μόνο για το πόσο θα έπρεπε να μην εκφράζει ενδεχομένως κάποιες απόψεις πριν τις συζητήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εγώ θέλω να πω και επί της ουσίας. Έχει μια απολύτως λαθεμένη ο Πέτρος άποψη, ότι τάχα υπάρχει μια αριστερά, και μάλιστα η δικιά μας αριστερά, που έχει μια δυσανεξία σε σχέση με την ελευθερία έκφρασης.. Το εξέφρασε .και η Κική Δημουλά τότε που είχε πει για τα παγκάκια, το εξέφρασε για την Σώτη Τριανταφύλλου η οποία παραληρεί ανενδοιάστως την τελευταία τετραετία από έντυπα, από παντού, με στοχοποιημένο τον ΣΥΡΙΖΑ, το εκφράζει τώρα με τον γελοιογράφο τον Χατζόπουλο και άλλους. Είναι λάθος επί της ουσίας. Γιατί δεν υπάρχει χώρος που να είναι πιο ανοιχτός ουσιαστικά στην καλλιτεχνική έκφραση, στη δημιουργία κ.λπ. Παραβλέπει πλήρως λοιπόν ο Πέτρος ότι βρισκόμαστε σ΄ αυτόν τον πόλεμο που σας είπα. Δηλαδή δεν είναι κάποια έκφρασης μιας δημιουργικής σκέψης τα όρια και άρα μπορεί κανείς να το πάρει. Είναι μια στρατευμένη, κατόπιν υποδείξεως άποψη» είχε σημειώσει σε δηλώσεις του ραδιόφωνο «Κόκκινο», ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχει θέμα και έχουμε μιλήσει τρεις φορές με τον Πέτρο τον Τατσόπουλο στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής ομάδας και έχουμε κάνει πολιτική και λειτουργική συζήτηση και την άλλη βδομάδα έχουμε και κοινοβουλευτική ομάδα την Τρίτη, οπωσδήποτε θα συζητήσουμε γι αυτό το ζήτημα. Μην έχετε καμιά αμφιβολία».

Η στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει δριμύτατες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς εκτιμάται ότι με τις τοποθετήσεις του και τις «παραφωνίες» του σε κεντρικά ζητήματα που έχουν αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα, δίνει πάτημα σε μερίδα του Τύπου που έχει κηρύξει υπόγειο πόλεμο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποδαυλίζει το έργο του, αβαντάροντας την κυβερνητική πολιτική.

Πάντως ο κ. Τατσόπουλος, με αφορμή το καυστικό άρθρο του Β. Μουλόπουλου στην Αυγή, στο οποίο τον χαρακτήρισε «γελωτοποιό του ΣΥΡΙΖΑ», με παρέμβασή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε: «O γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο στην κοινοβουλευτική ομάδα. Για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων». Η τοποθέτηση του Πέτρου Τατσόπουλου ουσιαστικά επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας πως η συνεδρίαση της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι το λιγότερο επεισοδιακή, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By