Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κουτσούμπας: Μόνη ελπίδα η λαϊκή πάλη

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Κάλεσμα σε ανασύνταξη και αγώνες απηύθυνε στο εργατικό κίνημα ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο,

«Η μοναδική ελπίδα και προοπτική είναι η γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, η οργάνωση της λαϊκής πάλης, η προώθηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους υπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους φτωχούς αγρότες τους νέους, τις γυναίκες. Είναι η συστράτευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, με τις άλλες συσπειρώσεις, η συμπόρευση και η ενίσχυση του ΚΚΕ με προοπτική τη λαϊκή εξουσία, σε κατεύθυνση πάλης ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Προϋπόθεση για να βρεθεί πραγματικά ο λαός στην εξουσία είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η μονομερής διαγραφή του χρέους. Και βέβαια μια εξουσία η οποία θα μπορεί να σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία, να αναπτύξει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας σε όφελος της εργατικής τάξης, σε όφελος του λαού μας» είπε ακόμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By