Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Δύσκολο να ολοκληρώσει την τετραετία η κυβέρνηση

Για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο μίλησε, μεταξύ άλλων, ο γ.γ. του ΚΚΕ σε συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο».

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Την εκτίμησή του ότι η τρικομματική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την τετραετία εξέφρασε ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη στον «Αγγελιοφόρο».

Ερωτηθείς για τις απολύσεις στο δημόσιο, ο κύριος Κουτσούμπας απαντά ότι «στόχος είναι το χτύπημα του δικαιώματος στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, η αντικατάσταση με νέους εργαζόμενους φτηνούς και μισοάνεργους» και χαρακτηρίζει προπαγάνδα την άποψη ότι για την καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειες στο λαό φταίει το υπερτροφικό δημόσιο.

Σε ότι αφορά την πτώση των ποσοστών του ΚΚΕ στις εκλογές,  και η χαμηλή του κατάταξη στις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι «Εμείς οι κομμουνιστές, γνωρίζουμε καλά: έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε σ’ αυτές τις συνθήκες με τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, που είναι δυσκολίες όχι μόνο για το ΚΚΕ αλλά για όλο τον εργαζόμενο λαό. Η πρόκληση είναι να τα καταφέρουμε να πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση του λαού, της νεολαίας παντού σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά, σχολείο και σχολή για να πάρει σήμερα ανάσες επιβίωσης ο λαός μας, η νεολαία για να κερδίσει την ίδια τη ζωή, αύριο. Γι’ αυτό θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

By