Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κυπριακή «εισβολή» στη Μόσχα

Κλιμάκιο στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες βρίσκονται στη Ρωσία.

Russia_FlagΣτη Μόσχα για επαφές βρίσκεται κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, πηγή από την τράπεζα εκτιμά ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για θετική κατάληξη στη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία, που κυοφορείται τους τελευταίους μήνες.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η προεργασία που έγινε είναι πολύ ενθαρρυντική και η αναχώρηση της αντιπροσωπείας της τράπεζας για τη Μόσχα ήταν εσπευσμένη, προκειμένου να μην χαθεί η ευνοϊκή χρονική συγκυρία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, τόνισε ότι υπήρξε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαιώνοντας την ημίωρη τηλεφωνική εποικοινωνία Πούτιν – Αναστασιάδη, ανέφερε ότι ο Ρώσσος Πρόεδρος απηύθηνε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να επισκεφθεί τη Μόσχα, όποτε ο ίδιος το θελήσει. Ο κύριος Πεσκόφ ανέφερε ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν ένα μεγάλο σύνολο ζητημάτων των διμερών σχέσεων, την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και τις προτάσεις του Eurogroup για την έξοδο από την κρίση.

Επίσης, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Μόσχα, οι πόρτες στη Ρωσία είναι ανοικτές για την Κύπρο και αναμένεται συγκεκριμένη πρόταση προς την Κυπριακή πλευρά στις συνομιλίες, που θα έχει σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

 

By