Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κυπριακό: «Να πετύχουμε χωρίς να χάσουμε χρόνο» αναφέρει ο Έρογλου

Ξεκινούν την Τρίτη οι νέες συνομιλίες μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπριών

anastasiadis_eroglou660_0

Μια συμφωνία που θα μπορεί να υιοθετηθεί από τους τουρκοκυπρίους  είναι ο στόχος, σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος ανέφερε ότι με αυτό τον σκοπό θα καθίσουν αύριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, o τουρκοκύπριος ηγέτης, σε γραπτή του δήλωση, ανέφερε ότι είναι φανερό ότι η διαδικασία θα είναι δύσκολη. «Αυτό που ζητώ από όλους είναι να μη ακούνε τις εικασίες, αλλά εμάς», είπε ο κ. Έρογλου.

Η μεγαλύτερη δύναμή της τουρκικής πλευράς είναι η ενότητα και στο πλαίσιο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την Τουρκία θα προχωρήσουν στο Κυπριακό, ανέφερε.

Οι τουρκοκύπριοι, πρόσθεσε, θα καθορίσουν μόνοι τους το μέλλον τους, ο ίδιος γνωρίζει τι λύση ζητούν και στόχος τους είναι μια λύση που να μπορεί να υιοθετηθεί.

«Αύριο συναντόμαστε με τον κ. Νίκο Αναστασιάδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εύχομαι να πετύχουμε χωρίς να χάνουμε περισσότερο χρόνο να σχηματίσουμε το νέο κοινό κράτος», είπε ο κ. Έρογλου, προσθέτοντας ότι για τις εξελίξεις εάν χρειαστεί θα ενημερώσει ο ίδιος προσωπικά τους τουρκοκυπρίους  και τη διεθνή κοινότητα.

 

By