Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: «Πράσινο φως» για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές του 2007

Ξεμπλόκαρε η χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης και ανασυγκρότησης

konstantinopoulosC

Το «πράσινο φως» για την χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης και ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Συγκεκριμένα, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Κωνσταντινόπουλου, υπογράφηκε τροποποίηση κοινής υπουργικής Απόφασης των υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Οικονομικών, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις Περιφέρειες που είχαν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 (Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος), να επαναδιαθέσουν το υπόλοιπο ποσό που προκύπτει από μειώσεις προϋπολογισμών έργων (εκπτωτικό προϊόν) για την ένταξη νέων έργων και αυξήσεις προϋπολογισμών συνεχιζόμενων έργων για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται με τη διαδικασία της συνεισφοράς τρίτων μέσω Π.Δ.Ε. από πόρους του πρώην Ταμείου Αντιμετώπισης εκτάκτων Αναγκών. Με την τροποποίηση αυτή, δίνεται λύση σε ένα θέμα που επιτακτικά είχαν θέσει οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

By