Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εξώδικο Ν. Κωνσταντόπουλου στον Μ. Βαρβιτσιώτη

Το thepaper.gr δημοσιεύει και τον επίμαχο διάλογο ανάμεσα στον Μ. Βαρβιτσιώτη και την Ζ. Κωνσταντοπούλου.

proanakritikiΜε εξώδικο αντέδρασε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κωνσταντόπουλος στον ισχυρισμό του Βουλευτή της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτη ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, μέλη της οποίας είναι στη λίστα Λαγκάρντ, είναι πελάτης του δικηγορικού του γραφείου.

Το εξώδικο εστάλη σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή και παραδόθηκε από δικαστικό επιμελητή και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ««δεν έχει ίδιο παΐδι» όποιος επιδίδεται σε εδαφιαίες υποκλίσεις μπροστά σε κάποιον και μόλις γυρίσει την πλάτη του τον πετροβολάει».

Στο εξώδικό του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επισημαίνει: «Από σχετικά δημοσιεύματα πληροφορήθηκα ότι ως αντιπρόεδρος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» αναφερθήκατε για πολλοστή φορά στο πρόσωπό μου, με τρόπο δόλιο.

Διαμαρτύρομαι για την κατά παράβαση των καθηκόντων σας πρακτική, η οποία δεν οφείλεται, βεβαίως, σε επιπολαιότητα κι ανευθυνότητα, αλλά υπηρετεί σκοπιμότητα κι εκδηλώνει εχθροπάθεια.

Σας υπενθυμίζω αυτό που οι αρχαίοι έλεγαν ότι, δηλαδή «κρείττον το σιγάν». Αλλά και αυτό που οι απλοί άνθρωποι λένε, ότι «δεν έχει ίδιο παΐδι» όποιος επιδίδεται σε εδαφιαίες υποκλίσεις μπροστά σε κάποιον και μόλις γυρίσει την πλάτη του τον πετροβολάει.

Αυτά, για την ώρα, προς γνώση και συμμόρφωση, με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων μου».

Το thepaper.gr δημοσιεύει και τον επίμαχο διάλογο ανάμεσα στον Μ. Βαρβιτσιώτη και την Ζ. Κωνσταντοπούλου, που έγινε στην Προκαταρκτική Επιτροπή, στις 21 Μαΐου.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Εγώ θα ήθελα να πω ότι θλίβομαι με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε και μέσα στην Αίθουσα και έξω από αυτήν, ως επίθεση και ως ερευνόμενη από την Επιτροπή μας, μία δημοσιογράφος η οποία τυγχάνει να έχει χρήματα κατατεθειμένα στην Ελβετία και δεν ξέρω και την προέλευσή τους.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν μπορεί εδώ πέρα να κρεμάμε στα μανταλάκια ανθρώπους για τους οποίους δεν έχουμε κανένα δικαίωμα ελέγχου. Δεύτερον, δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει χρήματα –φαντάζομαι ότι και πολλοί από τους πελάτες του εγκρίτου δικηγορικού γραφείου της κυρίας Κωνσταντοπούλου θα έχουν χρήματα στο εξωτερικό- είναι κατηγορούμενος για κάποιο αδίκημα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με το δικηγορικό μου γραφείο γιατί ασχολείστε; Σας διαβεβαιώ ότι κανένας από αυτούς που είναι στη Λίστα δεν είναι πελάτης μου. Επειδή λοιπόν προσπαθείτε, διαρκώς…

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Με την οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν έχετε σχέση;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μα τι λέτε, κύριε;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Υπάρχει λόγος να κάνουμε αντιδικία;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μα, τι λέτε;

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Αν θυμάμαι καλά, έχει διατελέσει και Πρόεδρος του Παναθηναϊκού ο πατέρας σας.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε ποιον αναφέρεστε;

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Επί ιδιοκτησίας των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη και Βαρδινογιάννη υπάρχει στη Λίστα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Βαρβιτσιώτη, συνεχίστε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Βαρβιτσιώτη, ακούστε λίγο.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Όχι, δεν σας ακούω.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Προφανώς εσείς έχετε αυτού του είδους τη σχέση με τον πατέρα σας…

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Δεν σας ακούω.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: …και αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας προφανώς ως προσάρτημά του. Ξέρετε, δεν είναι όλοι έτσι.

Εγώ, στο δικό σας οικογενειακό περιβάλλον δεν αναφέρθηκα, συμβαίνει όμως εσείς να έχετε ομολογήσει ότι έχετε συγγενείς σας μέσα στη Λίστα. Αυτό είναι λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να έχετε δηλώσει αποχή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By