Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Λαζαρίδη για τη θεωρία των δύο άκρων

Αποστάσεις Κεδίκογλου

lazaridisΕπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας παραλληλισμούς με τη Χρυσή Αυγή και στη βάση της θεωρίας των δύο άκρων εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, που δεν μας έχει συνηθίσει σε δημόσιες δηλώσεις…

Με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από χρυσαυγίτη ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού επέλεξε να τοποθετηθεί συγκρίνοντας τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης με τη συμπεριφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Κοινοβούλιο. Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι εκτός συνταγματικού τόξου».

Στην παρέμβασή του ο Χ. Λαζαρίδης είχε αναφέρει ότι “η Χρυσή Αυγή ευτελίζει το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν σημαίνει, όμως, ότι μόνη αυτή έχει ευθύνες. Ευθύνες έχουν και άλλοι. Χτες ζήσαμε έναν ευτελισμό στο ελληνικό κοινοβούλιο από την πλευρά της κ. Κωνσταντοπούλου, την οποία συμπεριφορά καταδίκασαν και άλλα κόμματα”.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε να τον αποδοκιμάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και κάλεσε «το δημοκρατικό κόσμο της ΝΔ να απομονώσει νεόκοπα στελέχη και συμβούλους, που με τις εμπνεύσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας».

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ. Λαζαρίδης επανέρχεται αμετανόητος, με νέες προκλητικές αναφορές στη θεωρία των δύο άκρων, ενώ φτάνει στο σημείο να τοποθετεί εκτός συνταγματικού τόξου τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρο ότι η παραμονή του στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού γεννά μέγιστο πολιτικό ζήτημα και αντικειμενικά συνιστά υιοθέτηση των απαράδεκτων απόψεών του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και να παίζουν ανενόχλητοι τόσο επικίνδυνα παιχνίδια για τη δημοκρατία.

Στο θέμα αναφέρθηκε με δήλωσή του και ο. Αλέξης Τσίπρας: «Ελπίζω σήμερα να συνειδητοποιεί και ο πρωθυπουργός τη μεγάλη ευθύνη που έχει, όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια και βρίσκονται στο πλαίσιο της συμμορίας και των δολοφονικών ενεργειών».

Αποστάσεις φαίνεται να παίρνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την άποψη του Χρύσανθου Λαζαρίδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι εκτός συνταγματικού τόξου». Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε ότι «η επίσημη κυβερνητική θέση εκφράστηκε απο εμένα εχθές και αυτή είναι να υψώσουμε ένα φράγμα στον κύκλο βίας. Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Χρυσανθου Λαζαρίδη, μάλλον δεν αποδόθηκαν σωστά διότι ο Λαζαρίδης απλά έθεσε κάποια ερωτήματα για ορισμένες εμπρηστικές δηλώσεις που κατά καιρούς έχουν κάνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Μετά από επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το «αν συμμερίζεται την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου» ο κ. Σίμος Κεδίκογλου απάντησε ευθέως: «Όχι φυσικά δεν τις συμμερίζομαι, κάθε άλλο. Και μάλιστα θέλω να προσθέσω ότι αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε πιο ψύχραιμοι και πιο νηφάλιοι. Δεν χρειάζονται εμπρηστικοί λόγοι. Τις πολιτικές μας διαφορές μπορούμε να τις λύσουμε κάποια άλλη στιγμή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By