Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Νέο τοπίο στην επιχειρηματικότητα

Η γραφειοκρατία αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και γίνεται ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης στη Βουλή

hatzidakis622_061113

Ως μια πρωτοβουλία που «φιλοδοξεί να αποτελέσει μια σημαντική μεταρρύθμιση που θα αλλάξει την εικόνα για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας», υπερασπίστηκε το σχέδιο νόμου «Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας», ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας απόψε στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Όπως τόνισε ο υπουργός, με την πρωτοβουλία αυτή η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα κάτι αλλάζει ουσιαστικά, ότι η γραφειοκρατία αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και ότι γίνεται ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα.

epixeirhseis_online600

Γιατί απαιτείται αυτή η αλλαγή; Είναι χαρακτηριστικό, όπως έσπευσε να επισημάνει ο κ. Χατζηδάκης, πως «η χώρα το 2012 ήταν στις τελευταίες χώρες διεθνώς από την άποψη των δικαιολογητικών για να εγκατασταθεί μια επιχείρηση, μόλις πριν από την Ινδία και την Κίνα».

Σε όσες πλευρές αμφισβήτησαν ότι υπήρξε η αναγκαία προετοιμασία και διαβούλευση, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε πως το σχέδιο νόμου στηρίχθηκε στη μελέτη του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, σημειώνοντας πως υπήρξε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ τους δύο τελευταίους μήνες, εκτός από τη δημόσια διαβούλευση, αναπτύχθηκε μια παραγωγική συνεργασία με τα συναρμόδια, οκτώ τον αριθμό, υπουργεία.

By