Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σ. Κεδίκογλου: Δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία η διανομή λίστας με σχολικά είδη

Απάντηση του υφυπουργού Παιδείας στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Κακώς οι εκπαιδευτικοί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δίνουν στους μαθητές μια λίστα με τα υλικά που πρέπει να προμηθευτούν, επιβαρύνοντας σημαντικά τους ήδη περιορισμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Με δεδομένο μάλιστα, ότι πολλές οικογένειες έχουν δύο ή και περισσότερα παιδιά, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται.

«Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία», επισημαίνει ο αρμόδιος υφυπουργός, Συμεών Κεδίκογλου απαντώντας εγγράφως σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, με αφορμή καταγγελίες του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων ότι παραδίδεται στους μαθητές κατάλογος με διάφορα σχολικά είδη (ντοσιέ, χαρτί Α4, ψαλίδια, ντοσιέ, κουτιά αποθήκευσης κλπ.) υψηλού κόστους.

Ο υφυπουργός Παιδείας στην απάντησή του σημειώνει πως από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς όλους τους εκπαιδευτικούς «να μην προβαίνουν στη σύνταξη και διανομή σχολικών λιστών προς τους μαθητές και τους γονείς αυτών, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται σχετικά από την κείμενη νομοθεσία που αφορά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By