Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λοβέρδος: Υπό προϋποθέσεις η σημερινή κυβέρνηση θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Αν δεν γίνουν απολύσεις και βρεθεί λύση με τις ασφαλιστικές εισφορές θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο των προεδρικών»

 

loverdos

Τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες πιστεύει ότι είναι εφικτή η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, περιέγραψε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά «Αν δεν γίνουν 3.000 απολύσεις στο Δημόσιο, αν βρεθεί λύση δοσοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία και αν δεν κατατεθεί ρύθμιση για ομαδικές απολύσεις, που ούτως η άλλως δεν περνάει από τη Βουλή, η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο των προεδρικών εκλογών».

Αν αυτά τα τρία σοβαρά θέματα λειανθούν στις συζητήσεις που κάνουν ο πρωθυπουργός κι ο κ. Βενιζέλος με την τρόικα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η σημερινή κυβέρνηση θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσέθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο προωθούμενο μέτρο που δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους να ολοκληρώσουν μέρος των σπουδών τους μέσω διαδικτύου και διευκρίνισε ότι αρκετά ΑΕΙ και ΤΕΙ, θεωρητικής κυρίως κατεύθυνσης, μπορούν να υλοποιήσουν αυτό το μέτρο.

Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος αποσαφήνισε πως το εν λόγω μέτρο δεν θα αφορά όλο το πτυχίο ενός φοιτητή, αλλά ορισμένα μαθήματα.

By