Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σπύρος Λυκούδης: «οι προωθητικοί συμβιβασμοί δεν έχουν ενοχές»

«Και σ΄ αυτήν την πορεία θα βρεθούν και πάλι σημεία σύγκλισης και ευκαιρίες» τόνισε ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ στο συνέδριο της ΝΔ.

www.fosphotos.com/Alexandros Katsis
www.fosphotos.com/Alexandros Katsis

«Με βάση τον πολιτικό πολιτισμό και τις στρατηγικές επιλογές μας, οι προωθητικοί συμβιβασμοί δεν έχουν ενοχές, γιατί η δημιουργική συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου είναι κομβικής σημασίας ζήτημα» τόνισε χαιρετίζοντας το 9ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του κόμματός του στην τρικομματική κυβέρνηση, «Υπερβήκαμε όμως αυτές τις διαφορές στο όνομα της συντεταγμένης πορείας της χώρας προς την πρόοδο. Και είμαι σίγουρος πως ήμασταν υπερήφανοι, κι εμείς κι εσείς, γι΄ αυτήν την υπέρβαση προς τον κοινό στόχο: να εξέλθουμε δημοκρατικά από την ασφυξία της οικονομικής επιτροπείας και να απομακρύνουμε τον κίνδυνο γενικής κατάρρευσης, χρεωκοπίας της χώρας μας» σημείωσε ο κ. Λυκούδης, προσθέτοντας: «με βάση τον πολιτικό πολιτισμό και τις στρατηγικές επιλογές μας, οι προωθητικοί συμβιβασμοί δεν έχουν ενοχές, γιατί η δημιουργική συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου είναι κομβικής σημασίας ζήτημα».

Σύμφωνα με το Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, «μόνο η αλληλοκατανόηση και η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συναίνεση», υπογραμμίζοντας ότι «η συνοδοιπορία μας δοκιμάστηκε πολλές φορές από λάθη και παραλείψεις- δε λέω μόνο δικά σας, όλων μας- και οδήγησε προ ημερών στην αποχώρησή μας από την κυβέρνηση».

Για τη Δημοκρατική Αριστερά «ο προορισμός μας όμως, ο στόχος, παραμένει ίδιος: η σημερινή βασανιστική πορεία της πατρίδας μας να έχει αίσιο τέλος», για αυτό «και σ΄ αυτήν την πορεία θα βρεθούν και πάλι σημεία σύγκλισης και ευκαιρίες να αποδείξουμε ότι διδαχτήκαμε από τα λάθη μας» κατέληξε ο κ. Λυκούδης, αφήνοντας ανοιχτό ένα παράθυρο συνεργασίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By