Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μάχες και βομβαρδισμοί στη πόλη Κουσέιρ της Συρίας

Εδώ και μια εβδομάδα ο στρατός προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο

syriaΣφοδρές μάχες μαίνονται εντός και εκτός στα περίχωρα της συριακής πόλης Κουσέιρ. Εδώ και μια εβδομάδα, ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο της περιοχής από τους αντάρτες.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντελραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «οι μάχες και οι βομβαρδισμοί, που σημειώνονται σήμερα σε όλους τους άξονες εντός και εκτός της Κουσέιρ, είναι οι πιο σφοδροί από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση». Ο ίδιος συνέχισε λέγοτας «η πόλη του Κουσέιρ και οι τοποθεσίες που ελέγχουν οι αντάρτες βόρεια της πόλης, όπως η Χαμιντιγιέ, το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νταμπάα και η Ααρτζούν, δέχονται σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούν πυραύλους εδάφους-εδάφους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή η αναζωπύρωση των μαχών αιτιολογείται από την επιθυμία της Χεζμπολάχ να κερδίσει έδαφος πριν από την ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει το βράδυ ο ηγέτης της Χάσαν Νασράλα» για την 13η επέτειο από την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον νότιο Λίβανο.

By