Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μέγας… Ναπολεόνι στην Τούμπα

BLcdSq7CEAAK6ziΟ Ατρόμητος κέρδισε 2-1 τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας με δύο γκολ του Ιταλού επιθετικού και έβαλε… φωτιά στα πλέι οφ.

Το παιχνίδι όμως είχε διαφορετικό ξεκίνημα, καθώς το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης, επιβεβαίωσε την ανωτερότητα που έδειχνε ο ΠΑΟΚ μέχρι εκείνο το σημείο. Αποτέλεσε όμως και κάτι σαν αφύπνιση για τους φιλοξενούμενους…

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Περιστεριώτες άρχισαν να αφήνουν τον παθητικό ρόλο και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Γλύκου, όμως οι ευκαιρίες τους Ναπολεόνι, Λαζαρίδη και Σουμπίνιο δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με τον «δικέφαλο» να προηγείται 1-0. Με το ξεκίνημα όμως και συγκεκριμένα στο 46′ ο Ναπολεόνι εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ουντότζι και ισοφάρισε σε 1-1, γεμίζοντας άγχος του γηπεδούχους που έδειχναν να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Ατρόμητος να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η μπάλα δεν έλεγε να μπει στα δίχτυα… Τόσο στο 76′ με τον Σουμπίνιο, όσο και στο 80′ με τον Μπρίτο σταμάτησε στο δοκάρι του Γλύκου και όλα έδειχναν οτι το ματς θα έληγε ισόπαλο.

Ο Ναπολεόνι όμως είχε διαφορετική άποψη και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο, ο οποίος έφτασε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ.

Λαϊκά… δικαστήρια

Και αυτό το παιχνίδι του «δικεφάλου» όμως είχε 3ο ημίχρονο, καθώς περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια, αποδοκιμάζοντας τους παίκτες για το νέο «στραβοπάτημά» τους. Μάλιστα, αυτή την φορά δεν γλίτωσε ούτε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος τα άκουσε από… μερίδα των συγκεντρωμένων.

Ελπίζει ο Αστέρας
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε εύκολα του ΠΑΣ με 2-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον καταπληκτικό γκολ του Κάφα στο 6′, ενώ 10 λεπτά αργότερα ο  Τσαμπούρης πέτυχε ένα εξίσου ωραίο τέρμα, διπλασιάζοντας τα τέρματα για τους Αρκάδες.

Οι Γιαννιώτες το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κοροβέση στο 23′.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ατρόμητος 10
ΠΑΟΚ 10
Αστέρας Τρίπολης 8
ΠΑΣ Γιάννενα 7

By