Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μένουν εκτός σούπερ μάρκετ τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

Με τη γραμμή αυτή θα κινηθεί η κυβέρνηση για τα ΜΗΣΥΦΑ εν όψει της συνάντησης Γεωργιάδη με την τρόικα το απόγευμα

Panayiotis Tzamaros © FOSPHOTOS
Panayiotis Tzamaros © FOSPHOTOS

Την απόφαση να μην πωλούνται τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) στα σούπερμαρκετ, αλλά να πέσουν οι τιμές τους, και λόγω των χιλιάδων φαρμακείων που υπάρχουν στη χώρα να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, έλαβε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιαδης, ο οποίος είπε ότι θα είναι παρών στη συνάντηση στις 7 το απόγευμα του υπουργού Ανάπτυξης με την τρόικα, για το κομμάτι που αφορά τα φάρμακα. Ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε να απαντήσει «τι θα γίνει αν η τρόικα δεν δεχθεί την κυβερνητική πρόταση». Σε λίγη ώρα η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Oικονομικών Γιάννη Στουρναρα.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του 80% των προτάσεων του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ προτίθεται να παρουσιάσει και μεταρρυθμιστικά μέτρα εκτός των προτάσεων του διεθνούς οργανισμού.

«Θα απελευθερωθεί η τιμή, εντός των φαρμακείων, για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και εάν αυτή η λογική δεν αποδώσει, ως προς τη μείωση των τιμών, θα επανεξεταστεί τότε η πώλησή τους και από άλλα δίκτυα, εκτός των φαρμακείων», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς.

By