Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μέρκελ: δύσκολη η μείωση των δημόσιων υπαλλήλων

«Μεγάλη πολιτική επίδοση» χαρακτήρισε το εγχείρημα η γερμανίδα καγκελάριος

Merkel«Το θέμα της μείωσης των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα πρέπει να λυθεί», δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει «μεγάλη πολιτική επίδοση» της ελληνικής κυβέρνησης αν το καταφέρει.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την πρωθυπουργό της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ, η Άγγελα Μέρκελ τόνισε ακόμη ότι «η Ελλάδα έχει καταβάλει απίστευτες προσπάθειες, αλλά έχει ακόμη δύσκολους καιρούς μπροστά της» και χαρακτήρισε ευχάριστο το γεγονός ότι η επόμενη δόση του δανείου θα εκταμιευθεί, έστω και σε δόσεις.
Η καγκελάριος Μέρκελ, σε συνέντευξή της σε γερμανικές εφημερίδες, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε επιβάρυνση δισεκατομμυρίων ευρώ για τους εταίρους στην ευρωζώνη.
Επισήμανε ακόμη ότι η υπέρβαση της κρίσης θα απαιτήσει πολύ καιρό για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ενώ πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί η πιθανότητα να δοθεί περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα μετά το 2014.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By