Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μέσα στη βδομάδα ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Το σχέδιο αφορά περίπου 200.000 επιχειρήσεις

kokkina daneia

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που ρυθμίζει «πακέτο» τα  «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Εφορία και Ταμεία.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις ιδιωτικού χρέους που έχουν γίνει ποτέ παγκοσμίως. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως το σύνολο των καθυστερούμενων δόσεων προς τράπεζες και Δημόσιο ανέρχεται στα 73, ίσως και στα 80 δισ. ευρώ.

Από αυτό το ποσό, σημαντικό μέρος του θα διαγραφεί, δίνοντας έτσι μια δεύτερη ευκαιρία δραστηριοποίησης στην αγορά σε μικρομεσαίους αλλά και μεγαλύτερους επιχειρηματίες, οι οποίοι λόγω της ύφεσης είδαν τον τζίρο τους να πέφτει, με αποτέλεσμα να γίνονται ασυνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», ο κ. Δένδιας είναι πιθανό να στείλει στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά περί τις 170.000 με 200.000 μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πριν συνταντηθεί κατ” ιδίαν με τους επικεφαλής της τρόικας. Και αυτό καθώς η ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης έχει αποστείλει όλα τα επιπρόσθετα στοιχεία που ζήτησαν οι δανειστές και έχει προχωρήσει και στις απαραίτητες αλλαγές σ σχέση με το προηγούμενο σχέδιο θεσμικού πλαισίου.

Διαβάστε ολόκληρη τη ρύθμιση ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

By