Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Μέτωπο» ΣΥΡΙΖΑ κατά Λαφαζάνη για το ευρώ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά του επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας»

lafazanis-anel

Μια μέρα μετά από την τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία έλεγε πως η έξοδος από το ευρώ δεν πρέπει να αποκλείεται σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση γίνει κυβέρνηση, η εσωκομματική αναταραχή συνεχίζεται για την Κουμουνδούρου.

Μετά από τις δηλώσεις του Γιάννη Μηλιού το πρωί, που τόνισε ότι οι απόψεις Λαφαζαάνη αποτελούν μειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε και ο Δημητρής Παπαδημούλης με τη σειρά του για να σημειώσει πως  «όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας παντού, εκφράζουν τις συλλογικές, συνεδριακές μας θέσεις. Η άλλη άποψη που εκφράζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι σεβαστή, αλλά είναι μειοψηφική».

Μιλώντας στο ρ/σ Real fm, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι  «αυτή την ώρα, όμως, και με τη συνδρομή του Π. Λαφαζάνη, πρέπει να εργαστούμε για να υλοποιήσουμε με ταχύτητα και συνέπεια όσα έχουμε συλλογικά αποφασίσει».

Την αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που δήλωσε ότι «κάθε λεπτό που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παραμένει μέλος και κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας συμφωνεί με αυτές τις θέσεις».

«Το να πατάς σε δυο βάρκες, σε αυτή του Τέξας και σε αυτή του κ. Λαφαζάνη, δεν γίνεται. Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει επιτέλους άμεσα τη θέση του» σημείωσε ο κ. Κεδίκοκλου.

Πάντως, η Κουμουνδούρου έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καλύπτει τον κ. Λαφαζάνη, «καρφώνοντας» την κυβέρνηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση που έβγαλε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η έννοια  της εσωκομματικής δημοκρατίας, η πρακτική  των ανοιχτών διαδικασιών, των συνθέσεων, του σεβασμού στις μειοψηφικές απόψεις αλλά και στις συλλογικές αποφάσεις, είναι άγνωστες στα προσωποπαγή και αποστεωμένα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού. Μοναδικό άγχος τους είναι η διατήρηση πάση θυσία της εξουσίας και οι διαφωνίες τους εξαντλούνται στη διανομή των λαφύρων από τη λεηλασία του ελληνικού λαού.

Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές,  τις έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό, κερδίζουν διαρκώς την εμπιστοσύνη του και αυτό είναι που πανικοβάλλει του υπερασπιστές του μνημονίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By