Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μήνυματα «αλληλεγγύης» από Παπούλια και Γκάουγκ

Σε θετικό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση των δύο Προέδρων

papoulias

«Έχουμε κοινό δρόμο στην ευρωπαϊκή μας πορεία με τη Γερμανία» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας που υποδέχθηκε το πρωί της Πέμπτης τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι παρακολούθησε με προσοχή τα όσα ανέφερε πρόσφατα ο κ. Γκάουκ, στη συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, επισημαίνοντας τα νέα καθήκοντα όλων για τη διεθνή ασφάλεια.

«Η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, όπως και η Ελλάδα στην περιοχή της. Είμαστε μαζί στον δρόμο της ειρήνης» υπογράμμισε.

Απαντώντας, ο κ. Γκάουκ ανέφερε ότι στόχος της επίσκεψής του είναι να δείξει αλληλεγγύη σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία.

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες, στην οποία μπορεί -με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά, όμως παραμένει ισχυρή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο γερμανός πρόεδρος.

«Θα ήθελα να μιλήσω με ανθρώπους, για μια άλλη σύγχρονη Γερμανία, καθώς οι δεσμοί των δύο λαών έχουν μεγάλη ιστορία. Χθες, στην Ακρόπολη επιβεβαιώθηκε αυτή η ιστορία» είπε ο κ. Γκάουκ και πρόσθεσε: «Θέλω να ξέρετε ότι στα 15 μου χρόνια, στην τότε κομμουνιστική και δικτατορική Ανατολική Γερμανία, έμαθα αρχαία ελληνικά».

Οι επίσημες δηλώσεις των δύο Προέδρων είναι προγραμματισμένες για τις 12:10.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

By