Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μεϊμαράκης: Αν δεν θέλει κάποιος να εισπράξει ας πάει στο λογιστήριο να το δηλώσει

Χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα οι βουλευτές για τους «μισθούς» τους και τα προνόμια που απολαμβάνουν

vouli_psifos640

Το παράθυρο να περικόψουν από μόνοι τους την αποζημίωση όσοι βουλευτές διαμαρτύρονται για το ύψος της, άνοιξε ο Ευ. Μεϊμαράκης μιλώντας από του βήματος στη συζήτηση του προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για το 2014.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απαντώντας στην κριτική που δέχεται όλες τις τελευταίες ημέρες για το γεγονός ότι την ώρα που οι πολίτες στενάζουν οι βουλευτικές αποζημιώσεις μένουν στο ύψος τους, απηύθυνε ευθεία πρόσκληση-πρόκληση στους βουλευτές να το κάνουν από μόνοι τους.

«Αν κάποιος από εσάς το θέλει μπορεί από μόνος του να απαρνηθεί όποια προνόμια, να α δώσει μία εντολή στο λογιστήριο να παρακρατηθεί το υπόλοιπο και να δοθούν σε κάποιες οργανώσεις… Δεν είδα πουθενά ότι με το ζόρι πρέπει να τα εισπράξετε αυτά, προς τι αυτή η υποκριτική στάση;» αναρωτήθηκε.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης απαντώντας και στην κριτική για τα προνόμια των βουλευτών, τα χαρακτήρισε «απαραίτητα εργαλεία», ώστε να μπορούν όλοι να ανταποκριθούν στο έργο τους, ενώ σε ότι αφορά στο αφορολόγητο σημείωσε ότι οι βουλευτές δεν τηρούν βιβλία εσόδων εξόδων για να δικαιολογούν τα έξοδά τους και για το λόγο αυτό υπάρχει το αφορολόγητο.

Στη συζήτηση προϋπολογισμού της Βουλής που συζητείται στη σκιά των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δ. Τζαμτζή ότι ορισμένοι δεν τα βγάζουν πέρα και αναγκάζονται να ξεραίνουν το σκ@@@ τους για να περάσουν το μήνα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις διαφωνίες τους, ζητώντας επιπλέον περικοπές έστω και για συμβολικούς λόγους.

Στη δημοσιότητα οι αποζημιώσεις των βουλευτών

Εν τω μεταξύ, η Βουλή έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τις απολαβές των βουλευτών. Ο σχετικός πίνακας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής και αναγράφει την ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση, το επίδομα οργάνωσης γραφείου, την ταχυδρομική ατέλεια και τα έξοδα κίνησης για το 2013

Στην ιστοσελίδα της Βουλής έχει αναρτηθεί πίνακας, ο οποίος αναγράφει την ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση, το επίδομα οργάνωσης γραφείου, την ταχυδρομική ατέλεια και τα έξοδα κίνησης για το 2013.

Πως θα ψηφίσουν τα κόμματα

Υπέρ του προϋπολογισμού τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ασάφειες εντοπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εισηγητή του να υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις σε κονδύλια και να δηλώνει ότι θα τον καταψηφίσουν. Κατά τάχθηκαν και οι ΑΝΕΛ. Ο Β. Καπερνάρος μίλησε για αοριστολογικό στερεότυπο που καλούνται να ψηφίσουν οι βουλευτές και προανήγγειλε την κατάθεση ρύθμισης από το κόμμα του.

Κατά του προϋπολογισμού τάχθηκε και η Χρυσή Αυγή, καθώς «εν μέσω κρίσης και μνημονίου και τη στιγμή που αυτοκτονεί κόσμος, δεν προβλέπεται ούτε 1 ευρώ μείωση στους μισθούς βουλευτών», με τον Ηλ. Κασιδιάρη να χαρακτηρίζει «πολιτική αλητεία» αυτή τη συμπεριφορά.

«Όχι» στον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2014, όπως έγραψε ήδη το “the paper” λέει και η ΔΗΜΑΡ. Η Α. Ξηροτύρη ζήτησε επιπλέον μείωση στη βουλευτική και τις λοιπές αποζημιώσεις, αλλά και στα προνόμια των βουλευτών.

Κατά του προϋπολογισμού τάχθηκε και το ΚΚΕ με τον Σπ. Χαλβατζή να επαναλαμβάνει την πάγια θέση του Περισσού για σταθερή μείωση των δαπανών της Βουλής, δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, κατάργηση της αποζημίωσης για τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης

(Visited 1 times, 1 visits today)
By