Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Με αλλαγές η Κολομβία αλλά… με πόσες;

Όλη η Ελλάδα περιμένει με αγωνία το μεγάλο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού όμως, στις 11 το βράδυ ξεκινά και ένα ακόμη παιχνίδι: Κολομβία-Ιαπωνία, με τεράστιο ενδιαφέρον για όλους, εκτός της ίδιας της Κολομβίας που έχει, ήδη, περάσει στους 16.

mundial-akti-elefantostoy 

Ζητούμενο πρώτο και… βασικότερο: πως θα αντιδράσουν οι κολομβιανοί σε ένα τέτοιο, αδιάφορο ματς, με τους Ιάπωνες να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη (και να περιμένουν ευνοϊκό αποτέλεσμα και στον αγώνα της Εθνικής μας); Θα διεκδικήσουν κάτι; Πιθανότατα δεν θα… καθίσουν να χάσουν αλλά, αν δεν θέλεις κάτι πολύ…

Εντάξει, δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη δυναμική επιστροφή -μετά από 16 χρόνια- της Κολομβίας σε τόσο υψηλό επίπεδο, παρά την απουσία του κορυφαίου Ραδαμέλ Φαλκάο.  Κι ούτε, φυσικά, θα μπορέσει να κατηγορήσει κανείς τον Χοσέ Πέκερμαν αν ξεκουράσει κάποιους ποδοσφαιριστές του. Κάποιους. Και όχι να αλλάξει πάνω από τη μισή ομάδα!

Αναμένεται πάντως να ξεκινήσει βασικός ο Χουάν Κουαδράδο που ήταν αλλαγή εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού (και σκόραρε).

Κολομβία και Ιαπωνία έχουν συναντηθεί δύο φορές -και τις δυο εκτός Μουντιάλ-, με τους νοτιαμερικανούς να έχουν μια νίκη (το άλλο ματς ήταν ισόπαλο).

By