Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Με επεισόδια και χημικά ξεκίνησε η εβδομάδα κινητοποιήσεων

Η απεργιακή εβδομάδα δεν μπήκε με το δεξί, καθώς επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

fosphotos.com, Philippos Messinis
fosphotos.com, Philippos Messinis

Νεότερη ενημέρωση: Αυτή την ώρα κλήθηκε ασθενοφόρο για να μεταφέρει διαδηλωτές που υπέστησαν κρίση πανικού. Οι σχολικοί φύλακες συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Κλειστή παραμένει η Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 250 σχολικοί φύλακες επιχείρησαν κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης λίγο μετά τις έξι το πρωί. Οι σχολικοί φύλακες διαμαρτύρονται για την υπαγωγή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας και ζητούσαν να συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι διαδηλωτές, που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα και εισεβαλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στη Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον μέχρι το Σύνταγμα.   Δύο διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες μία έγκυος γυναίκα, με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων.

Ένταση επικράτησε και όταν οι αστυνομικοί θέλησαν να απομακρύνουν τις τηλεοπτικές κάμερες, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By