Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Αναποτελεσματικό το Δημόσιο

Η αναποτελεσματικότητα και όχι το μέγεθος του δημόσιου τομέα είναι σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης

fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com, Panayiotis Tzamaros

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή παρουσίασε τους στόχους του υπουργείου του και ανέφερε ότι στο πλαίσιο της αξιολόγησης θα υπάρξουν περικοπές περιττού προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Η αξιολόγηση δεν περιορίζεται στον πυρήνα του δημοσίου, αλλά επεκτείνεται και στην περιφέρειά του (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) και εάν λειτουργούν με περιττό προσωπικό τότε, ναι, αυτό πρέπει να φύγει», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ότι ολοκληρώνεται η αξιολόγηση όλων των δομών του δημοσίου με έμφαση τα υπουργεία και ότι εντός τεσσάρων μηνών θα εκδοθούν όλα τα προεδρικά διατάγματα για τα καινούργια οργανογράμματα και την επικαιροποίηση των στόχων των υπουργείων. Επίσης, αναφέρθηκε στην μείωση κατά 48% των επιτελικών δομών, ώστε να υπάρξει ένα «πιο μαζεμένο δημόσιο με ξεκάθαρους ρόλους».

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι στην προσπάθεια που καταβάλλεται «δεν έχουν θέση οι νοσταλγοί του μεγάλου πελατειακού κράτους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By