Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννης: Οι βίαιες και οριζόντιες καταργήσεις δεν είναι μεταρρύθμιση

Διαχωρίζει τη θέση του από το θείο του Κυριάκο Μητσοτάκη ο νεαρός δήμαρχος Καρπενησίου

mpakogiannis-aftodioikisi

Κατά της διαθεσιμότητας χιλιάδων υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά υπέρ ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων που θα μειώσουν τη γραφειοκρατία και θα αυξήσουν τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα τάχθηκε ο δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας Μπακογιάννη και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέσα από συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην «Ελευθεροτυπία», επικρίνει τις πρόσφατες αποφάσεις για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, που θα φέρουν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων λέγοντας πως «οι βίαιες και οριζόντιες καταργήσεις υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων όμως δε συνιστούν μεταρρύθμιση».

Ο νεαρότερος πολιτικός της οικογενείας δεν διστάζει να διαχωρίσει τη θέση του, δηλώνοντας μεν πως στηρίζει την κυβέρνηση αλλά επισημαίνοντας πως «η τυφλή υπερκάλυψη ποσοτικών στόχων, χωρίς σχέδιο και στρατηγική, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ” ότι λύνει.»

«Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να διορθώσουμε ένα λάθος με ένα άλλο λάθος» επισημαίνει ο Κ. Μπακογιάνννης και παρατηρεί πως «η διαχείριση του ζητήματος της κινητικότητας και των απολύσεων καταδεικνύει την τραγική αποτυχία του ελληνικού πολιτικού συστήματος, εδώ και χρόνια, να αντιμετωπίσει την κρίση».

Και συνεχίζει λέγοντας πως «είμαστε πρωταθλητές στα δημοσιονομικά μέτρα αλλά στις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και στις πραγματικές τομές υστερούμε δραματικά.»

Ο ίδιος, όπως και οι περισσότεροι δήμαρχοι, τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης ενώ τονίζει πως έπρεπε να έχει ήδη επανακαθοριστεί το θέμα μονιμότητας «σε ορθολογική βάση»

«Πιστεύει όμως κανείς ότι με τις πρόσφατες ρυθμίσεις εκπληρώνουμε τους στόχους μας; Πως βελτιώνεται έστω και κατά ελάχιστο η λειτουργία του κράτους; Από το κακό στο χειρότερο πάμε. Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίσει και να μας αφυπνίσει όλους.», λέει ο δήμαρχος Καρπενησίου.

Όσο για το θείο του και νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχολιάζει ότι «κάθισε στην ηλεκτρική καρέκλα» και «μέσα σε 72 ώρες κλήθηκε να αντιμετωπίσει την τρόικα». Βάζει στοίχημα, δε, πως με την πάροδο του χρόνου «θα αποδείξει την αξία του και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις μεταρρυθμίσεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By