Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Απομακρύνεται η σύγκληση των πολιτικών αρχηγών – Τί είπε ο Τσίπρας στον Παπούλια

papoulias

Τελευταία ενημέρωση 13:30

Διαδοχικές επαφές στο προεδρικό μέγαρο με θέμα τη Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι θα πραγματοποιηθούν σήμερα.

Απαιτείται πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί το φίδι του φασισμού, είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και εκείνος συμφώνησε απολύτως. «Από μικρό παιδί πολέμησα τον φασισμό και τον ναζισμό. Υπέρτατο καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ τον ελληνικό λαό από τη λαίλαπα που επέρχεται» σημείωσε ο κ. Παπούλιας στον κ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου που είχαν με την έναρξη της συνάντησής τους.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Είχαμε για καιρό στον κόρφο μας κρυμμένο το φίδι. Κάποιοι νόμισαν ότι ήταν φιδάκι. Κάποιοι τώρα ξαφνιάζονται. Έφτασε η στιγμή η Πολιτεία να το αντιμετωπίσει και υπάρχει το νομικό πλαίσιο».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη.

Πάντως για την ώρα μοιάζει να απομακρύνεται το σενάριο της σύγκλησης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, αφού κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώνουν πως είναι άκαιρο να γίνει τώρα καθώς μπορεί να εκληφθεί ως παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι ο υπουργός Χ. Αθανασίου εκτιμά ότι «οποιαδήποτε ανάμειξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στις επίμαχες υποθέσεις, και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι δικαστικές διαδικασίες, τίποτα ουσιαστικό δεν θα προσφέρει».

Όπως τονίζουν συνεργάτες του κ. Αθανασίου «το νομικό οπλοστάσιο είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των παρόμοιων φαινομένων και δράσεων και οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία απαιτηθεί, θα εξετασθεί με ψυχραιμία», ενώ προσθέτουν ότι «σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

Εξάλλου, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, πεποίθηση του υπουργού είναι ότι η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί όλων των υποθέσεων (κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα), στις οποίες εμπλέκονται βουλευτές, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής και υπό την εποπτεία της ίδιας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κινείται με ταχύτατους ρυθμούς για τη σε βάθος διαλεύκανσή τους και την παραπομπή των υπαιτίων σε δίκη.

politiko symvoulio

Για ανάγκη ενεργοποίησης του συνταγματικού τόξου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο περιθώριο της Υπουργικής Εβδομάδας της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, στη Νέα Υόρκη.

» Το συνταγματικό τόξο στην Ελλάδα πρέπει να ενεργοποιηθεί. Και αυτό ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας που είχα, τηλεφωνικά, σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου του ζήτησα να θέσει υπό την αιγίδα του τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις της κοινωνίας των πολιτών. Οι δε πολιτικοί αρχηγοί, τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο εντός και εκτός Βουλής χωρίς μικροκομματικές αντιδράσεις και υστεροβουλίες. Διότι δεν είναι αυτό το ζήτημα τώρα. Δεν έχουμε συμβατικές πολιτικές σχέσεις, έχουμε μια κατάσταση η οποία προσβάλει τη δημοκρατία στον πυρήνα της», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By