Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κόντρα Νέας Δημοκρατίας -ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία στις πανελλαδικές

Αλληλοκατηγορούνται για ανευθυνότητα και μικροκομματικά παιγνίδια

sxoleio1Μαίνεται η κόντρα Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορίες για ανευθυνότητα εκατέρωθεν, για το ενδεχόμενο απεργίας των καθηγητών στις πανελλαδικές, την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι διαδικασίες για την λήψη  της σχετικής απόφασης στην ΟΛΜΕ.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης σημειώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση «ενθαρρύνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών την ώρα των εξετάσεων, παίζει κομματικά παιχνίδια σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους». Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑοτι «στρέφεται ευθέως, ανεύθυνα και αδίστακτα, εναντίον του κοινωνικού συνόλου. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπόλογοι σε όλο τον ελληνικό λαό εάν επιμείνουν σε ακρότητες».

Στο χέρι της κυβερνησης είναι η λύση σημειώνει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας οτι «για μια ακόμα φορά η ΝΔ παίζει άθλια μικροπολιτικά παιχνίδια με τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας». Προσθέτει πως «η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πρώτα απαξιώνουν με την ακραία τους πολιτική την παιδεία, και τώρα εκβιάζουν την εκπαιδευτική κοινότητα ενόψει των εξετάσεων. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να παγώσει τώρα τις αποφάσεις της και να ξεκινήσει διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα πάνω στα πραγματικά προβλήματα του σχολείου, μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων».

By