Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέος Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα

Ο 59χρονος Μάσλοφ γνωρίζει μάλιστα και την ελληνική γλώσσα

putin

Νέο πρέσβη στην Ελλάδα διόρισε με διάταγμά του ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τον διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αντρέι Μάσλοφ.

Το διάταγμα δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα, ενώ με άλλο προεδρικό διάταγμα ο Ρώσος Πρόεδρος απάλλαξε από τις αρμοδιότητές του τον μέχρι σήμερα πρέσβη της χώρας του στην Ελλάδα, Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι, ο οποίος πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί.

Τα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας σημειώνουν ότι η Ελλάδα δεν θα καταστήσει αυστηρότερες τις απαιτήσεις για την έκδοση θεωρήσεων σε Ρώσους πολίτες λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία, επικαλούμενα δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων του τουριστικού τομέα, οι οποίοι συμμετείχαν σε ομάδες εργασίας με Ρώσους ομολόγους τους.

Ο 59χρονος Μάσλοφ γνωρίζει την ελληνική και άλλες τρεις ευρωπαϊκές γλώσσες κι έχει εργαστεί από το 1977 στις σοβιετικές και ρωσικές πρεσβείες στη Λευκωσία, το Παρίσι, τη Ρώμη, ενώ έχει υπηρετήσει και ως αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Ασφάλειας και Αφοπλισμού στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

By