Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νέο ραντεβού για την ΕΛΙΑ

Στόχος η πολιτική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, των «58», τη «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», της «Δυναμικής Ελλάδας», της «Πρωτοβουλίας Β»,της «Πολιτείας 2012», της κίνησης «Μπροστά» και των «Νέων Μεταρρυθμιστών» για κοινή συμμετοχή στη συνδιάσκεψη της 8ης και 9ης Μαρτίου 

loverdosbcsa

Με πρώτο στόχο να επιτευχθεί η πολιτική συμφωνία για κοινή συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη για τις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθεί στις 8- 9 Μαρτίου, στην Αθήνα, γίνεται  η αποψινή συνεδρίαση της άτυπης κοινής  επιτροπής που έχουν συστήσει κόμματα και κινήσεις για την κεντροαριστερά.

Θέματα όπως το όνομα του συνεργατικού σχήματος που πρόκειται να κατέβει στις ευρωεκλογές, η μορφή του ευρωψηφοδελτίου, ποια ονόματα κομμάτων και κινήσεων θα αναγράφονται αλλά και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων που είναι και το μεγαλύτερο «αγκάθι» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την κίνηση των «58», αναμένεται να βρεθούν στην ατζέντα. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφερόμενες στην αποψινή συνάντηση κάνουν λόγο για πολλές πιθανότητες οριστικοποίησης της συμφωνίας – πακέτο. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες υπάρχουν ακόμα διαφωνίες για το αν το συνεργατικό σχήμα θα έχει το συνθετικό παράταξη ή συμπαράταξη ή αν θα μπορούν να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο εν ενεργεία βουλευτές μετά την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών ότι θα καταργηθεί το ασυμβίβαστο.  Τη συμμετοχή εν ενεργεία βουλευτών και γενικότερα προβεβλημένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο ευρωψηφοδέλτιο προσπαθούν να αποτρέψουν οι «58», ωστόσο από το επιτελείο του κ. Βενιζέλου τονίζεται ότι τέτοιου είδους αποκλεισμός δε μπορεί να υπάρξει.

dinamikiellada