Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νίκη στην Πόλη ο Παναθηναϊκός (1-0 την Μπασακσεχίρ) -μέγα κέρδος ο Στιλ!

Κέρδισε… τερματοφύλακα ο Παναθηναϊκός! Ο Λουκ Στιλ ήταν εξαιρετικός στο φιλικό με την Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι πράσινοι επικράτησαν με 1-0.

69cec8a3af280aaa1c43e242d68aa79c_LΟ Ντίνας πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ κέρδος για τον Παναθηναϊκό, εκτός του Στιλ, ήταν και η παρουσία κάποιων παιδιών με λίγο χρόνο συμμετοχής.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά έπαιξε ο Σπυρόπουλος και αριστερά ο Χουχούμης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Κουτρουμπή και Τριανταφυλλόπουλο. Μπροστά τους έπαιξε ο Λαγός ενώ ο Δώνης πήρε την θέση του Μέντες που στο ζέσταμα ένιωσε ενοχλήσεις και προτιμήθηκε να μην παίξει. Ο τρίτος χαφ ήταν ο Μπούι. Στην τριάδα μπροστά βρέθηκαν οι Μπαϊράμι, Ντίνας και Κλωναρίδης.

Οι μόνες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ των Τούρκων που εξουδετέρωσε ο Στιλ και μια κόντρα πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο με την μπάλα να περνάει έξω από την εστία του Στιλ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Μπούρμπος, Ρισβάνης και Ατζαγκούν μπήκαν αντί των Σπυρόπουλου, Τριανταφυλλόπουλου και Μπαϊράμι και ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 47′ μετά από σέντρα του Μπούρμπου και τον Ντίνα να προσπαθεί να κάνει το γυριστό σουτ το οποίο όμως δεν έπιασε καλά.

Στο 54′ ο Στιλ αντέδρασε σωτήρια σε σουτ του Ουκάρ ενώ στο 56′ με την έξοδο του παρέσυρε όποιον ήταν στο διάβα του.

Οι πράσινοι προηγήθηκαν στο 58′, με τον Ντίνα να εκμεταλλεύεται λάθος του Σεϊλάν ο οποίος ύστερα από σέντρα του Μπούρμπου δεν μπόρεσε να πιάσει την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής. Ο Ντίνας που ήταν δίπλα του εκμεταλλεύτηκε το λάθος και πλάσαρε σε κενή εστία. («Καμία φάση δεν τελειώνει πριν… το τέλος της», έλεγε ο Γκμόχ).

Οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το γκολ και έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο, χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες, ενώ ο Στιλ είχε δύο πολύ καλές επεμβάσεις στη συνέχεια -είπαμε, τεράστιο κέρδος για την ομάδα του Αναστασίου.

Μπασακσεχίρ: Σειλάν, Ουκάρ, Αιχάν, Κανσέβ, Οζντορούν, Ακτσάι, Τεκχτερίμ (75′ Γιλντίζ), Σοκολού, Μοσορό, Πεκτούρκ, Σεντούρκ.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Σπυρόπουλος (46′ Μπούρμπος), Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος (46′ Ρισβάνης), Δώνης, Κλωναρίδης, Λαγός, Μπαιράμι (46′ Ατζαγκούν), Ντίνας, Μπούι (74′ Αγγελόπουλος).

Αναστασίου:  Έστειλε το μήνυμα στους παίκτες του…

«Σε ένα φιλικό πάντα βγαίνουν συμπεράσματα. Είδαμε πολλά νέα παιδιά, είδαμε τη λειτουργία της ομάδας και πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Παρουσιαστήκαμε σοβαροί, κάναμε ότι έπρεπε ως ομάδα. Έχουμε δυνατότητες, αλλά πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη σταθερότητα για το επίπεδο του Παναθηναϊκού.

Όταν θέλεις να παίζεις σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να δουλεύεις συνέχεια. Όχι ένα χρόνο, δύο μήνες ή μία εβδομάδα, αλλά συνέχεια. Τα παιδιά το ξέρουν και προσπαθούν. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε», δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου. Ενώ, όταν ρωτήθηκε για την εικόνα των παικτών του, απάντησε: «Αυτό λέω, ότι ήμασταν σοβαροί και κάναμε τα περισσότερα απ” όσα έπρεπε να κάνουμε. Γυρίσαμε στα βασικά του ποδοσφαίρου και στη φιλοσοφία μας. Σιγά-σιγά, με τη δουλειά, η ομάδα θα γίνει καλύτερη».

By