Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΝΑΤΟ: Λήψη μέτρων για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης

Ενώ το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν σχεδιάζει να επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία, έχει στείλει μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στην ανατολική Ευρώπη και ο Ράσμουσεν είπε ότι εξετάζει τη λήψη μακροπρόθεσμων μέτρων για τη διασφάλιση της προστασίας των συμμάχων του

nato600_050314

To NATO προετοιμάζει τη λήψη μέτρων για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει την κρίση με τη Ρωσία και πρέπει να προσαρμοστεί στο γεγονός ότι η Μόσχα θεωρεί εχθρό της τη Συμμαχία, είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα El Pais ο γενικός γραμματέας της Άντερς Φο Ράσμουσεν.Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για τη δράση των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Ενώ το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν σχεδιάζει να επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία, έχει στείλει μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στην ανατολική Ευρώπη και ο Ράσμουσεν είπε ότι εξετάζει τη λήψη μακροπρόθεσμων μέτρων για τη διασφάλιση της προστασίας των συμμάχων του.

Ο Ράσμουσεν είπε ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζει ένα πακέτο βοηθείας το οποίο θα παρουσιάσει στους υπουργούς Εξωτερικών της Συμμαχίας στο τέλος του μήνα και θα περιλαμβάνει βοήθεια προς την Ουκρανία για τη μεταρρύθμιση του αμυντικού της τομέα και τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της.

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν δύο Ρώσους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου Zvezda ενώ ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν από την ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το συγκεκριμένο δίκτυο. Ο Νικίτα Κονατσένκοφ και ο Εβγκένι Νταβίντοφ συνελήφθησαν χθες Σάββατο.

By