Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νεοναζί και χρυσαυγίτες μαζί για την επέτειο των Ιμίων

Δημοσίευμα από την εφημερίδα Die Ziet για τις εκδηλώσεις των χρυσαυγιτών

neonazisprotestoutsideskokieholocaust1m4lkpisbfvl

Την παρουσία μελών γερμανικής νεοναζιστικής ομάδας στις εκδηλώσεις που έκαναν οι χρυσαυγίτες για την επέτειο των Ιμίων αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Die Ziet, με τον τίτλο «Νεοναζί από το γερμανικό νότο υποστηρίζουν συγκέντρωση ναζιστών στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, γερμανοί νεοναζί, μέλη της οργάνωσης «Ελεύθερο δίκτυο του Νότου» (FNS), ταξίδεψαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην ρατσιστική εκδήλωση «Πορεία για τα Ίμια» που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, οι γερμανοί νεοναζί επισκέφθηκαν και το γερμανικό νεκροταφείο στην περιοχή του Διονύσου – Ραπεντόζης και απέδωσαν τιμές στους γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται εκεί ενταφιασμένοι.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει με σύντομη αναφορά στην κρίση των Ιμίων το 1996 και τονίζει ότι η ενεργός συμμετοχή των γερμανών νεοναζί δεν αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς φαίνεται ότι διατηρούν επαφές με το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα και την ηγεσία του από παλαιότερα.

Παρά το γεγονός ότι, όπως επισημαίνεται, οι έλληνες εθνικιστές δε φαίνεται να διάκεινται θετικά έναντι των γερμανών νεοναζί, λόγω των ιστορικών γεγονότων της γερμανικής κατοχής, ο συγκεκριμένος γερμανικός νεοναζιστικός σχηματισμός παρακολουθεί την πορεία της Χρυσής Αυγής και έχει διοργανώσει σειρά υποστηρικτικών δράσεων, στο πλαίσιο της συγκρότησης ενός δικτύου διεθνών επαφών με ιδεολογικά συναφείς οργανώσεις.

By