Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ντινόπουλος: Oσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά πρέπει να απομακρυνθούν

«Αφού αποφασίστηκε να γίνει ο έλεγχος, να προχωρήσει αυτός ο έλεγχος των 35.000 συμβάσεων», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών

ntinopoulos

Την θέση του έναντι της διαδικασίας επανελέγχου των μονιμοποιήσεων στο δημόσιο κλήθηκε να σχολιάσει για ακόμη μία φορά ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega.

Οι πέντε δήμαρχοι «έπρεπε να επιτρέψουν τον έλεγχο των συμβάσεων» ανέφερε ο κ.Ντινόπουλος, τονίζοντας πάντως πως «υπάρχει ένα συμβούλιο από δικαστικούς και αυτοί θα αποφασίσουν αν διέπραξαν ένα αδίκημα».

Όπως είπε, οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται, όσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά ασφαλώς και πρέπει να απομακρυνθούν. «Αφού αποφασίστηκε να γίνει ο έλεγχος, να προχωρήσει αυτός ο έλεγχος των 35.000 συμβάσεων», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι συμφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον επανέλεγχο των συμβάσεων, διευκρινίζοντας ότι εφόσον ελήφθη αυτή η απόφαση ο ίδιος έπραξε το καθήκον του. Ωστόσο, υπογράμμισε πως δεν θεωρεί ότι το ζήτημα το συμβάσεων είναι το βασικό πρόβλημα της αυτοδιοίκησης στην παρούσα φάση. «Αν με ρωτούσατε αυτό είναι το κύριο πρόβλημα σήμερα; Θα σας απαντούσα δεν είναι αυτό».

«Εμείς ασχολούμαστε με τα ουσιώδη», σημείωσε και αναφέρθηκε στην έλλειψη πόρων στους ΟΤΑ, στην ανάγκη πάταξης της γραφειοκρατίας και στη μεταφορά των μαθητών, όπου παρατηρούνται προβλήματα.

Τέλος ο κ.Ντινόπουλος πρόσθεσε με νόημα «Εγώ δεν γεννήθηκα υπουργός, ούτε βουλευτής. Ό,τι κατάφερα στην πολιτική το κατάφερα μόνος μου και κατεβαίνω δυο φορές την εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας με το Μετρό», σημειώνοντας ότι κανείς δεν του «τράβηξε το αφτί» από το Μαξίμου για τις αρχικές δηλώσεις, όπου αρχικά φάνηκε να συμφωνεί με την Ρένα Δούρου για το θέμα των ελέγχων.

By