Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Βουδούρη

Η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα αποδοκίμασε την εισήγηση της Κουμουνδούρου για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη – Την απόσυρση της υποψηφιότητας ζητάει ο Στρατούλης

voudouris600_100214

Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει η αναστάτωση για την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία και στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν τα όργανα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Την έντονη αντίθεσή της στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε για το πρόβλημα που έχει «προκύψει» από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για την τοποθέτηση του βουλευτή στη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας:

«Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών παρουσία του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του βουλευτή Θανάση Πετράκου. Πληροφορίες αργά το βράδυ ανέφεραν ότι το κλίμα ήταν αρνητικό για την υποψηφιότητα Βουδούρη και η μεγάλη πλειοψηφία όσων είχαν πάρει το λόγο, είχε ζήτησε να αποσυρθεί η πρόταση.
Γύρω στα μεσάνυχτα μάλιστα έγινε γνωστό ότι τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση «να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Βουδούρη» συγκεντρώνοντας 25 ψήφους, ενώ 8 ψήφισαν λευκό».

Στρατούλης: «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι διορθώνει τα λάθη του»

Να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε ουσιαστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας- Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Άννα Μπουσδούκου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Δεν εμμένουμε στη λάθος επιλογή (…) ο ΣΥΡΙΖΑ εχει αποδείξει ότι είναι μεγάλο κόμμα που διορθώνει τα λάθη του».

Την Κυριακή το βράδυ η νομαρχιακή επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ηχηρό όχι» στην υποψηφιότητα Βουδούρη. Με συντριπτική πλειοψηφία (25 κατά, 8 λευκά και σημειωτέον καμία θετική ψήφο), η νομαρχιακή επιτροπή καταψήφισε την υποψηφιότητα που πρότεινε η ηγεσία του κόμματος, προκαλώντας έτσι ισχυρό πλήγμα στους σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου.

«(σσ. η απόφαση της νομαρχιακής επιτροπής) Αποδεικνύει πόσο δημοκρατικά λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ… εγώ ήμουν αντίθετος. Δεν εμμένουμε στη λάθος επιλογή, ό,τι κάναμε με τον κ. Καρυπίδη, θα κάνουμε και με τον κ. Βουδούρη αν υπάρχει πρόβλημα. Μεγάλα κόμματα μεγάλες φουρτούνες, ο ΣΥΡΙΖΑ εχει αποδείξει ότι είναι μεγάλο κόμμα που διορθώνει τα λάθη του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

 

By