Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξεκινά απόψε το κινηματογραφικό φεστιβάλ των Κανών

Από αύριο ξεκινά η «σοβαρή» πλευρά του φεστιβάλ με την προβολή, στο διαγωνιστικό τμήμα, των ταινιών «Ο κύριος Τέρνερ» του Βρετανού Μάικ Λι

grace of monako_

Η επίσημη έναρξη του 67ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Κανών θα πραγματοποιηθεί απόψε με την εκτός συναγωνισμού ταινία «Η Γκρέις του Μονακό» του Γάλλου Ολιβιέ Νταάν.

Η Νικόλ Κίντμαν ερμηνεύει τη γνωστή ηθοποιό Γκρέις Κέλι και μετέπειτα πριγκίπισσα του Μονακό στην ταινία και θα περπατήσει στο κόκκινο χαλί μαζί με τον σκηνοθέτη και τους συμπρωταγωνιστές της.

Στο κόκκινο χαλί θα βρίσκεται και η κριτική επιτροπή του φετινού φεστιβάλ, με την πρόεδρο, διάσημη Νεοζηλανδή σκηνοθέτρια Τζέιν Κάμπιον και τα μέλη της, τους ηθοποιούς Γουίλεμ Νταφόε, Κάρολ Μπουκέ, Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ, Τζέον Ντο-Γέον, Λεϊλά Χατάμι και τους σκηνοθέτες Νίκολας Γουάντινγκ Φερν και Σοφία Κόπολα.

Αν η σημερινή μέρα είναι για το φεστιβάλ των Κανών μέρα λάμψης και δηλώσεων, από αύριο ξεκινά η «σοβαρή» πλευρά του φεστιβάλ με την προβολή, στο διαγωνιστικό τμήμα, των ταινιών «Ο κύριος Τέρνερ» του Βρετανού Μάικ Λι, που αφορά τη ζωή του διάσημου Άγγλου ρομαντικού ζωγράφου και «Τιμπουκτού» του Μαυριτανού σκηνοθέτη Αμπντεραχμάνε Σισάκο, γύρω από τις συγκρούσεις στη Συρία, μια από τις πολλές ταινίες του φετινού προγράμματος του φεστιβάλ που αναφέρονται σε πολέμους.

Το φετινό πάντως πρόγραμμα των Κανών είναι αρκετά πολύμορφο, με ταινίες τόσο από καθιερωμένους όσο και από νέους σκηνοθέτες, που διαγωνίζονται για το Χρυσό Φοίνικα και τα άλλα βραβεία του μεγάλου και πιο διάσημου φεστιβάλ του κινηματογραφικού χώρου.

By