Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι 10 νεότεροι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes

Οι περισσότεροι από τους παρακάτω είχαν την τύχη να κληρονομήσουν την αμύθητη περιουσία των γονιών τους, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που κατάφεραν μέσα από τον ιδρώτα και τη δουλειά τους να αυξήσουν κατά πολλά εκατομμύρια το λογαριασμό τους.

Οι πιο νέοι δισεκατομμυριούχοι είναι οι παρακάτω, με σειρά βασισμένη στην ηλικία τους και όχι στην περιουσία τους.

10. John Arnold (Η.Π.Α)

34 ετών

Περιουσία 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια

arlondAΟ αυτοδημιούργητος Arnold, μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου ο πατέρας του ήταν δικηγόρος και η μητέρα του λογίστρια.

Τελείωσε το πανεπιστήμιο Vanderbit σε τρία χρόνια και μετά ασχολήθηκε με το εμπόριο πετρελαίου, συνεργάστηκε με την εταιρία Enron στην οποία απέφερε κέρδη ύψους 750 εκατομμυρίων το 2001.

Μετά την πτώχευση της εταιρίας, ο John Arnold ίδρυσε τη δική του εταιρία ενώ σήμερα είναι επικεφαλής και του επενδυτικού ομίλου Centaurus Energy.

 

 

 9. Xiaofeng Peng (Κίνα)

33 ετών

Περιουσία 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια

pengAΜέσα σε μόλις τρία χρόνια η ενασχόληση του, επίσης αυτοδημιούργητου, Peng, με την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας του απέφερε αστρονομικά ποσά σε κέρδη.

Η εταιρία του LDK Solar, που ίδρυσε το 2005, κατασκευάζει εξαρτήματα συσσωρευτών της ηλιακής ενέργειας και μέσα σε ένα χρόνο μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

 

 

 

8. Shivinder και Malvinder Singh (Ινδία)

32 και 35 ετών

Περιουσία 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια

singhAΤα δύο αδέρφια, που έχουν φοιτήσει στο πανεπιστήμιο Duke, κληρονόμησαν από τον πατέρα τους τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία της Ινδίας, Ranbaxy Laboratories.

Ο μεγαλύτερος αδερφός, Malvinder ασχολείται με τη διοίκηση της εταιρίας ενώ ο Shivinder είναι ο διευθυντής των νοσοκομείων Fortis Healthcare.

Και οι δύο συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 20 πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας τους.

 

 

7. Begumhan Dogan Faralyali (Τουρκία)

31 ετών

Περιουσία 1 δισεκατομμύριο δολάρια

doganAΩς κόρη του δισεκατομμυριούχου, ξεκίνησε την καριέρα της ως σύμβουλος της πολυεθνικής εταιρίας ορκωτών λογιστών, Arthur Andersen, ενώ μετά συνέχισε την καριέρα της στην Ευρώπη, ως σύμβουλος σε τεχνολογικές εταιρίες.

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με το οικογενειακό επιχειρηματικό συγκρότημα Dogan Holding, ιδρύοντας θυγατρική του που ασχολείται με την επικοινωνία.

 

 

 

6. Aymin Hariri (Σαουδική Αραβία)

29 ετών

Περιουσία 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια

aymanAΟ γιος του πρωθυπουργού Rafik Hariri, ασχολείται με την επίβλεψη της οικογενειακής επιχείρησης και με την επενδυτική εταιρία, Saudi Oger, του αδερφού του, Saad.

Εκτός αυτών, έχει συμβόλαιο και με την αμερικανική κυβέρνηση καθώς είναι συνιδρυτής και διευθυντής της εταιρίας λογισμικού Epok της Ουάσιγκτον, η οποία πουλάει προγράμματα σε κρατικούς λειτουργούς.

 

 

 

5. Fahd Hariri (Λίβανος)

27 ετών

Περιουσία 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια

haririAΟ μικρότερος αδερφός του Aymin, διευθύνει το τηλεοπτικό δίκτυο Future της Βυρηττού.

Είναι επικεφαλής, επίσης, σε μια επιχείρηση σχεδιασμού επίπλων με παραρτήματα στο Παρίσι, όπου μένει η (επίσης δισεκατομμυριούχος) αδερφή του, Hind και η μητέρα του.

 

 

 

 

4. Yang Huiyan (Κίνα)

26 ετών

Περιουσία 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια

yangAΟ πιο πλούσιος άνθρωπος της Κίνας είναι ταυτόχρονα μια από τις πιο πλούσιες γυναίκες του κόσμου και το… κορίτσι του μπαμπά.

Αφού τελείωσε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Οχάιο το 2005, ο πατέρας της ως δώρο αποφοίτησης της παρέδωσε το κλειδί της κορυφαίας εταιρίας real estate, Country Garden, ανεβάζοντας την στην 4η θέση της λίστας του Forbes.

 

 

 

3. Albert von Thurn und Taxis (Γερμανία)

24 ετών

Περιουσία 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια

AlbertAΟ Γερμανός πρίγκιπας είχε ξαναβρεθεί σε σχετική λίστα όταν ήταν μόλις 8 ετών, αλλά κληρονόμησε και τυπικά την αμύθητη περιουσία του όταν έκλεισε τα 18.

Απολαμβάνει τα πλούτη του στο οικογενειακό κάστρο μαζί με τη μητέρα και τη μεγαλύτερη αδερφή του.

 

 

 

 

2. Hind Hariri (Λίβανος)

24 ετών

Περιουσία 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια

hindAΗ αδερφή των προηγούμενων μελών της οικογένειας Hariri, κληρονόμησε ένα μερίδιο της μεγάλης περιουσίας.

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στη σχετική λίστα πριν δύο χρόνια, ενώ τώρα κατέχει την περίοπτη θέση της πιο νέας γυναίκας πολυεκατομμυριούχου του πλανήτη.

 

 

 

 

1. Mark Zuckerberg (Η.Π.Α.)

23 ετών

Περιουσία 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια

markAΤα λόγια είναι περιττά όταν πρόκειται για τον Zuckerberg, αφού όλοι γνωρίζουν την ιστορία του ιδρυτή του Facebook.

Τον προηγούμενο Οκτώβριο η Microsoft πλήρωσε 240 εκατομμύρια δολάρια για να έχει ένα μερίδιο 1,6 %, ανεβάζοντας έτσι την αξία της εταιρίας στα 15 δισεκατομμύρια.

Είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο και είναι σίγουρα ο νεότερος αυτοδημιούργητος πολυεκατομμυριούχος στην ιστορία.

 

 

πηγή: oneman

(Visited 1 times, 1 visits today)
By