Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι FT πυροδοτούν νέα πολιτική κόντρα

Περί… δημοψηφίσματος ο λόγος μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης

nd-syriza

 

Τα δημοσιεύματα των Financial Times, με τελευταίο αυτό που έκανε λόγο για το «σχέδιο Ζ», συνεχίζουν να προκαλούν την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατά την Πέμπτη.

Μετά την επίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, τους οποίους κατηγόρησε ότι δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα, ενώ παράλληλα συνωμότησαν, «με στόχο μια δοτή μνημονιακή κυβέρνηση», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, πέρασε στην αντεπίθεση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες έναν βρώμικο πόλεμο λάσπης εναντίον της κυβέρνησης, στηρίζοντας τις συκοφαντίες του σε υποτιθέμενα δημοσιεύματα των Financial Times. Και τώρα που με βάση τα πραγματικά δημοσιεύματα, αποκαλύπτεται ότι η χώρα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ και την πλήρη καταστροφή, η οποία απετράπη την τελευταία στιγμή, αντί να ζητάει δημόσια συγνώμη, συνεχίζει να βρίζει και να συκοφαντεί» σημείωσε.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη θέση πως τα δημοσιεύματα των Financial Times εκθέτουν διπλά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καταλογίζοντάς τους πως δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα αν και γνώριζαν πως «κανείς δεν θα τολμούσε να αναλάβει το καταστροφικό ρίσκο της εκδίωξής μας από το ευρώ».

Τους χρέωσε επίσης πως «συνωμότησαν παρασκηνιακά στις Κάννες με τον Μπαρόζο ώστε να προχωρήσουν σε μια δοτή μνημονιακή κυβέρνηση».

Σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης ότι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά και τα όσα άμεσα ή έμμεσα παραδέχονται Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν με απόλυτο τρόπο αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε από την πρώτη στιγμή: «Ότι δηλαδή, μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ενεργοποιούσε ένα ντόμινο οικονομικών επιπτώσεων  για τις υπόλοιπες χώρες και θα διέλυε την ίδια την Ευρωζώνη, όπως άλλωστε ρητά ομολόγησε και η κ. Μέρκελ».

By